Milli Piyango bileti alarak umutla çekiliş gecesini bekleyenler yılın son gecesinde sonuçlara kavuştu ancak sorgulamalar halen sürüyor. Yılbaşı heyecanıyla Milli Piyango biletlerini sorgulama fırsatı bulamayan vatandaşlar bilet sorgulama işlemlerine devam ediyor. Milli Piyango çekilişi bu sene bazı ilklere de sahne oldu. İlk defa dijital bilet kullanıldı, bunun yanında gelenekselleşen çekiliş saatinden çok daha erken vakitte çekiliş tamamlandı.

MİLLİ PİYANGO SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Milli Piyango sonuçları aşağıdaki link üzerinden biletteki numaralar girilerek sorgulanabilir. Milli Piyango sonuçlarına göre çıkan ikramiye biletin durumuna göre hesaplanacak. Örneği 100 TL ikramiye çıkan bir bilet, tam bilet ise 100 TL, yarım bilet ise 50 TL, çeyrek bilet ise 25 TL alacak.

MİLLİ PİYANGO BİLET SORGULAMA LİNKİ

BİLETİ SATAN SEYYAR BAYİİDEN SAMİMİ AÇIKLAMA

Kazanan Milli Piyango biletini satan seyyar satıcıdan samimi bir açıklama geldi;

"Çok mutluyum, sanki büyük ikramiye bana çıktı" dedi. Büyük ikramiye talihlisine tavsiyeler de veren Özçalımlı, ""Büyük ikramiye çıkan kişiye önce sağlık diliyorum. Ondan sonra da arkadaş iyi düşünsün, parayı iyi değerlendirsin" dedi.  Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği tam biletin Üsküdar İskele'de seyyar bayilik yapan Ali Özçalımlı tarafından satıldığı ortaya çıktı. Yıllardın milli piyango bileti sattığını söyleyen Özçalımlı, "Çok mutluyum. Bana çıkmış gibi oldum. Sanki büyük ikramiye bana çıkmış" ifadelerini kullandı.
Büyük ikramiye talihlisine tavsiyelerde bulunan Özçalımlı, "Bana çıkmış olsaydı 10 gün düşünürdüm hiçbir şey yapmadan. Bir dönem durumum fena değildi. Parasızlık insanı bitiriyor. Para olduğu zaman da aklını iyi kullansın. Çıkan kişiye öncelikle sağlık diliyorum. Ondan sonra arkadaş bu parayı iyice değerlendirsin" şeklinde konuştu.
Seyyar bayilerin zor şartlarda çalıştığını söyleyen Özçalımlı, "Zor şartlarda çalışıyoruz. Piyango biletlerini adeta yalvararak satıyoruz. Bileti alan kişi zaten tanıdıksa benim durumumu bilir" diye konuştu.

Milli Piyango sonuçlarını sıralı tam liste üzerinden yapmak için aşağıdaki haberimizden faydalanabilirsiniz.

[old_news_related_template title="2019 Milli Piyango sıralı tam listesi" desc="Hemen hemen her aileden en az bir kişi Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyenin hayalini kurdu. Bu yıl Milli Piyango İdaresi tarafından yayımlanan sonuçlara göre 70 milyon liralık büyük ikramiye bir kişinin oldu. 7 milyon liralık büyük ikramiye ise çeyrek bilete isabet etti ve kişi başına 1 milyon 50 bin lira düştü. Haberimizin devamından biletini sıralı tam liste kontrol edebilir veya bilet sorgulama ekranından ikramiye kazanıp kazanmadığınızı hızlıca öğrenebilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/piyango1_7032764_16_9_1546498493.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/milli-piyango-sonuclari-aciklandi-tikla-bilet-sorgula-2969650/"]