Netflix bugün Türkiye'de enteresan bir 'test'e imza attı. Dünyanın en büyük stream video şirketi Türkiye'deki fiyat tarifesine bazı kullanıcılar için zam yaptı.

5 Mart (bugün) itibariyle Netflix'e üye olmak isteyen bazı kullanıcılardan temel paket ücretinde 15.99 TL yerine 16,99 TL, 27.99 TL olan standart paket ücreti yerine 32.99 TL, 39.99 TL olan özel paket ücreti yerine 49,99 TL ücret istendi.

İş ödeme noktasına gelince eski ücretten tahsilat yapılıyor.

Netflix'ten konuyla ilgili olarak sozcu.com.tr'ye yapılan açıklamada, "Üyelerimizin Netflix'e verdiği değeri daha iyi anlamak için dönem dönem farklı fiyat politikaları test ediyoruz. Bu testler herkese açık değil. Ayrıca testlerde görülen fiyatları hiçbir zaman uygulamaya koymayabiliriz. Amacımız, Netflix üyelik ücreti politikasının doğrulundan emin olmak” ifadesi kullanıldı.

İNSANLAR DAHA FAZLA ÖDER Mİ ANLAMAK İÇİN YAPILDI


Yani Netflix kişilerin Netflix için daha fazla üyelik ücreti ödeyip ödemeyeceğine emin olmak için bir zam testi yaptı! Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artunç Savaş sozcu.com.tr'ye verdiği röportajda yakın zamanda Türkiye'de zam öngörmediklerini söylemişti.

[before_after_template position="50" label_left="" label_right="" image_left="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/zamdeneyi1.jpg" image_right="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/zamdeneyibaris.jpg"]

[old_news_related_template title="Otobüste Netflix izlemede dünya birincisiyiz!" desc="Netflix Türkiye'ye ilişkin gelecek planlarını sozcu.com.tr'ye açıkladı. Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş Türk kullanıcıların dünyada en fazla otobüste Netflix izleyen halk olduğunu söylerken üyelik ücretlerinde şimdilik bir zam öngörmediklerini söylüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/ic-net_16_9_1551767678.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/otobuste-netflix-izlemede-dunya-birincisiyiz-3783856/"]