Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara’da bir otelde düzenlenen “Tanzanya Milli Günü” resepsiyonuna katıldı. Bakan Pakdemirli, yaptığı konuşmada “Tanganyika ve Zanzibar’ın Birleşik Tanzanya Cumhuriyeti olarak hayat bulmasını sağlayan bu özel günün Tanzanya için öneminin farkındayız. Türk Hükümeti ve halkı adına, Tanzanya halkı ve Hükümeti ile Ankara Büyükelçiliği mensupları ve ülkemizde yaşayan Tanzanya vatandaşlarına en içten tebriklerimizi iletiyoruz.” diye konuştu.

Türk firmalarının Tanzanya’ya ilgisinde son yıllarda ciddi bir artış gözlemlediklerini, iş insanlarının Tanzanya’da özellikli altyapı alanında önemli projeler üstlenmelerinden büyük memnuniyet duyduklarını anlatan Bakan Pakdemirli, “Tanzanya’nın kalkınması için bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi Tanzanyalı dostlarımızla paylaşmaya hazırız. Tanzanya ile Türkiye arasındaki mesafe 5 bin kilometreden fazladır. Ancak biz THY’nin Darüsselam, Klimanjaro ve Zanzibar uçuşlarıyla bu mesafeyi kısalttık. Mesafelerin azalması insani temasların, ticaret ve yatırımların kolaylaşması demektir.” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Ülkemizde yetişmeyen Hindistan cevizi 5 TL! Soğan 10 TL" desc="Türkiye'nin gündeminden sebze ve meyve fiyatları düşmüyor. Depolara baskınlar yapıldı, patates ve soğan ürünlerinde sıfır gümrük vergisi uzatıldı, tanzim çadırlar kuruldu ama fayda etmedi. Tüm bu adımlara rağmen patates ve soğanın fiyatı inmezken, Türkiye'de hiç yetişmeyen ve minimum 5.697 km uzaklıktan gelen Hindistan cevizinin 1 adedi sadece 5 lira. Üstelik Hindistan cevizinin vücuda olan faydaları bir hayli fazla... Peki ithal gelen ürün bu kadar uygunken ülkemizde yetişen patates ve soğanın fiyatı neden bu kadar artıyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/23/iecrop/kapakicfoto_16_9_1556015075.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/ulkemizde-yetismeyen-hindistan-cevizi-5-tl-sogan-10-tl-4532576/"]