Türkiye'de son dönemin en çok konuşulan gündem maddesi tanzim satışları...  Pazar fiyatlarının artması ve Ocak ayında açıklanan gıda enflasyonundaki yükseliş sonrası bu hafta başında tanzim satış noktaları faaliyete geçti. Ayrıca kuyrukta beklemek istemeyen vatandaşlar için bu ürünler eptavm.com’da da satışa çıkarıldı.

TOPLU ALIM YOKSA AVANTAJLI DEĞİL


Ancak eptavm.com’da satışa çıkarılan sebzelerden 1 kilo satın almak için ödenmesi gereken kargo ücreti 3.70 TL. Yani internet üzerinden iki kilogram soğan alsanız ödeyeceğiniz ücret 4 TL kargo ile birlikte ise 7.70 TL olacak. Bu fiyatla marketten almaktan daha avantajlı değil. Fakat toplu alımlarda kargo ücreti daha avantajlı hale geliyor.


Ayrıca eptavm.com’da tanzim satışlarından sadece Ankaralılar yararlanacak çünkü sitenin altı kısmında, "Satışlarımız sadece Ankara için geçerlidir'ifadesi yer alıyor.





[old_news_related_template title="Tanzim satışlar enflasyonu etkiler mi?" desc="Türkiye'de son dönemin en çok konuşulan gündem maddesi tanzim satışlar oldu. Vatandaşlar kamu tarafından başlatılan tanzim satış noktalarında ucuza sebze meyve almak için uzun kuruklar oluşturuyor. Peki tanzim satışların başlaması enflasyonu nasıl etkileyecek? Uzmanlar, tanzim satışların başlamasının ardından marketlerin de fiyatlarını düşürdüğünü hatırlatarak gıda enflasyonunda düşüş olabileceği görüşünde. TÜİK verilerine göre gıda enflasyonu, yüzde 30.97 ile 2004'ten bu yana en yüksek seviyede." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/resim1_7427757_16_9_1550134359.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/tanzim-satislar-enflasyonu-etkiler-mi-3526456/"]