Rekabet Kurumu Android telefonlarda Google'ın uygulamalarının doğrudan yüklü olduğunun rekabeti ihlal ettiği iddiaları üzerine Google hakkında soruşturma açmıştı. Tarafların anlaşamaması üzerine Google Türkiye'deki telefonlara uygulama desteğini çektiğini açıklamıştı. Bugün ise Samsung'un bu sebepten Türkiye'ye akıllı telefon sevkıyatını durdurduğu iddia edildi.

Google, “Türkiye'de yeni çıkacak Android cihaz modellerini onaylamayı durdurmak zorunda olduğumuz doğrultusunda bilgilendirdik.” açıklaması yaptı.

Google’dan yapılan açıklamada, halihazırda mevcut modellerin satışı ve çalışmasının normal şekilde devam edeceği ifade edildi.

2007 yılında Android'i birçok şirketin mobil cihazlarına güç vermek üzere, açık kaynaklı bir işletim sistemi olarak geliştirdiklerini söyleyen Google açıklamasında, “O günden bu yana, Android'e milyarlarca dolar yatırım yaptığımız gibi, dünyanın her yanındaki insanlar için cihazlar ve deneyimler üretebilmeleri için üreticilere ve geliştiricilere ücretsiz olarak sunduk” ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="Android telefonlarla ilgili Google'dan yeni açıklama" desc="Türkiye'de yeni satılacak Android cep telefonlarında bundan böyle Google uygulamalarının kullanılamayacağı duyurulmuştu. Konu hakkında Google'dan yeni bir açıklama yapıldı. Google yaptığı açıklamada 'Rekabet Kurumu ile birlikte çalışarak konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturabilmeyi umuyoruz.' ifadelerine yer verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/16/iecrop/kapak-4_16_9_1576490098.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/android-telefonlarla-ilgili-googledan-yeni-aciklama-5512544/"]

SAMSUNG'DAN AÇIKLAMA

Rekabet Kurumu ile Google arasındaki anlaşmazlık sonucu Android lisansının iptal edilmesinin ardından Samsung'un Türkiye'ye yeni cihaz sevkıyatını durdurduğu iddiasına dair açıklama geldi.

Samsung Electronics Türkiye tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

* Samsung Electronics olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerin yasalarına göre ticari faaliyetlerimizi yürütüyoruz.

* Türkiye'de, Rekabet Kurumu'nun Google'ın faaliyetleri ile ilgili aldığı kararı ve bununla ilgili süreçleri yakından takip ediyoruz.

* 2020'de çıkacak yeni Galaxy ürünleri ile ilgili Türkiye´deki lansman çalışmalarımıza ve planlamalarımıza devam ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

* Rekabet Kurumu tarafından yürütülen süreçle ilgili gelişmelere göre kullanıcılarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.