Spor Toto teşkilatının İddaa oyunlarını yeniden özelleştirmesinin ardından sermaye yapısını güçlendirmek için yeni bir kaynağa ihtiyacı doğdu.

Dün akşam saatlerinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer alan bir düzenlemeye göre Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın ödeyeceği katma değer vergisi (KDV) usulünde değişiklik yapıldı. Buna göre Yeni Ekonomi Programı’ndaki nominal büyüme tutarı dışındaki KDV açılan bir hesapta toplanacak.

VERGİLER KURUMA İADE EDİLECEK


Burada toplanan para Spor Toto Teşkilatı’nın yatırım ve işletme maliyetleri için kullanılacak. Böylece Spor Toto’dan devlete vergi olarak ödenmesi gereken önemli bir kısım yine Spor Toto’nun işletme giderleri için kullanılacak.

Sözcü Gazetesi'nin uzman ekonomi yazarı Nedim Türkmen Spor Toto’nun özelleştirilmesinin gündemde olduğunu bu yüzden söz konusu teşkilatın sermaye yapısı güçlendirilerek satışa hazır hale getirileceğini ifade ediyor.

'TÜRKİYE'DE ÇOK ZOR DURUMDA SANAYİCİLER DE VAR'


Türkmen, Türkiye’de çok zor durumda sanayiciler varken Spor Toto’ya destek verilerek yapısının güçlendirilmesinin altını çizerken, “Satışa hazır hale getirmek için Spor Toto’ya fon yaratılıyor” ifadelerini kullandı.

Yeni düzenleme kapsamında Spor Toto’nun vergi iadeleri için açılacak fon yılda bir kez Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenecek. Söz konusu paraların nereye aktarıldığı incelenecek.

[old_news_related_template title="200 milyar liralık kaynak" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/27/iecrop/nedim_16_9_1566941361.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/nedim-turkmen/200-milyar-liralik-kaynak-5303584/"]

1960'TAN BERİ YASAL SPOR BAHSİ OYNANIYOR


29 Nisan 1959 yılında çıkan Futbolda Bahsi Müşterek Kanunu çıktı. İlk kupon oyunu 1960 yılında oynanmaya başlandı.