Volkswagen’in Türkiye’de fabrika kurma kararını ertelemesinin ardından Balkan ülkeleri üst üste açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Dün Bulgaristan ve Romanyalı yetkililer Volkswagen’in fabrikayı ülkelerine kurmalarına talip olduklarını açıklamıştı.

Hatta Rumen Ticaret Bakanı Opera, şirket ile görüşme halinde olduğunu iddia etmişti.

CADEZ: BÖLGEYE İSTİKRAR GELMESİNE YARDIMCI OLUR


Bloomberg haber ajansında yer alan habere göre Sırbistan Ticaret Odası Başkanı Marko Cadez de Volkswagen fabrikasına talip olduklarını açıkladı.
Cadez, “Volkswagen’in bizim ülkemizde olması bölgeye istikrar gelmesine yardımcı olur” diye konuştu.

Türkiye ile Sırbistan’ın ilişkileri son yıllarda oldukça yakın. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Sırbistan’a vize olmadan gidebiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Zirvesi'ne katılmak üzere Sırbistan'a gitmişti.

[old_news_related_template title="Romanya ve Bulgaristan'dan Volkswagen açıklamaları" desc="Volkswagen'in fabrika yatırımı için Bulgaristan ve Romanya yerine Türkiye'yi tercih etmesinin ardından, dün Alman devi fabrika yatırımını Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla askıya aldığını açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından Romanya Ticaret Bakanı Volkswagen ile görüşmeye başladıklarını açıkladı. Bulgaristan teşvikleri artıracağını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/16/iecrop/reuters-volkswagen_16_9_1571212132.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/romanya-ve-bulgaristandan-volkswagen-aciklamalari-5392301/"]