2019 Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerini buldu. Bu yıl üç kişiye verilen Nobel Ekonomi Ödülü'nü 'küresel yoksulluğu azaltmak için deneysel yaklaşımlar' alanında yaptıkları çalışmalar ile Amerikalı Abhijit Banerjee, Fransız Esther Duflo ve Amerikalı Michael Kremer aldı. Duflo ve Banerjee'nin aynı zamanda evli olması dikkat çekti.



Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazananlar 915 bin 300 dolarlık ödülün de sahibi oluyor. Ödül bu yıl 3'e bölündü. Yoksulluk üzerine çalışma yapan üç ekonomist kişi başı 305 bin 100 dolar (ortalama 1 milyon 800 bin TL) aldı.

Böylelikle küresel yoksulluk üzerine çalışmalar yapan ekonomistler küçük çaplı bir servetin de sahibi olmuş oldu.

EN GENÇ NOBEL EKONOMİ ÖDÜLÜ SAHİBİ


Guardian'da yer alan habere göre; 46 yaşındaki Esther Duflo, Nobel Ekonomi Ödülü kazanan en genç isim olurken aynı zamanda Nobel Ekonomi Ödülü kazanan ikinci kadın oldu.

Esther Duflo ödülü kazandıktan hemen sonra yaptığı açıklamada yoksulluk üzerine sorunları adım adım ortaya koymak ve ellerinden geldiği kadar bilimsel bir şekilde ele almaya çalıştıklarını söyledi.

Duflo ödülü kazanan ikinci kadın olduğu hatırlatıldığında, "Umarım pek çok kadına çalışmaları konusunda ilam vereceğim ve pek çok erkek onlara hak ettikleri saygıyı duyacaklar" ifadelerini kullandı.