İstanbul'da önemli bir dönem başlıyor... Uzun süredir kentin gündelik ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olan, otopark krizi ile kamuoyunda sık sık gündeme gelen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı resmen tahliye ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu alanın tahliye edileceğini açıkladı. Başkan İmamoğlu 15 Temmuz Demokrasi Otogarı için işletmeci şirkete 15 gün süre verdiklerini ifade etti. İBB geçen cuma günü firmaya 3 gün içinde otogarı boşaltmaları için ihtarname çekmişti.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen ay otogarı gezerek alt katlarına inmiş, oradaki düzensizliği ve tehlikeli manzarayı görünce, "Böyle bir yere çocuğum girmez, eşim girmez. 16 milyon İstanbullunun çocuğu eşi buraya nasıl girsin?” ifadelerini kullanmıştı.

OTOGAR YERİNE TEKNOKENT YAPILACAK


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha önce otogarı teknokent yapacaklarını ifade etmişti. İBB Başkanı, "Çok net ifade ettim. Daha önce birkaç sıfat içeren tanımlama olduğu için öyle ifade ettim. Dedim ki, 'Bu güzel otogarı biz akla ve bilime peşkeş çekeceğiz.' Nedir o? Biz burayı büyük bir yeşil alan içerisinde bilim, Ar-Ge ve teknokent merkezine dönüştürmek istiyoruz.

Yani yüksek teknolojiye insan yetiştiren, eğitim veren, meslek öğreten bir merkeze dönüştürmek istiyoruz. Var olan yapının büyük bir revizyona ihtiyacı var. Bütün bunları yerine getirerek kendi içinde değerli bir ekosistem oluşturmak istiyoruz.

Bu ekosistemin aynı zamanda Bayrampaşa, Esenler, hatta Güngören’i pozitif etkileyecek bir yatırım olacağını şimdiden görüyorum. Biz kurumsal çıkarımıza bakmayız, toplumsal menfaatin peşindeyiz. O bakımdan biz burada gerçekten 21. yüzyıla yakışan, İstanbul'un göbeğinde insanların nefes aldığı keyifli bir merkez yapacağız. Yoksa biz burada AVM yapacak anlayışa sahip değiliz. Çok net" diye konuşmuştu.

[old_news_related_template title="Otogarın otopark işletmesi İSPARK'a geçti!" desc="Bayrampaşa Otogarı olarak bilinen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın otoparkının işletmesi ile çıkan krizde sona gelindi. Tartışmaların ardından otopark alanları İBB Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda resmen belediye şirketlerinden İSPARK’a devredildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/08/iecrop/ispark_16_9_1565278547.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/otogarin-otopark-isletmesi-isparka-gecti-5273444/"]

[old_news_related_template title="İmamoğlu: O konuda arkadaşlarımı her gün silkeliyorum" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu bir gazetecinin 'Seçimlerden önce İBB'deki araçları Yenikapı'da sergileyeceğinizi söylemiştiniz' sorusuna 'Araçlar konusunda ben her gün arkadaşlarımı silkeliyorum. Araçla ilgili kısımda da ciddi bir yol aldık. Ne yazık ki israf var. Nasıl bir israfın olduğunu gözler önüne sereceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/27/iecrop/imamoglu_16_9_1566898704.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglu-canli-yayinda-sorulari-yanitliyor-2-5302522/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... İBB, TÜRGEV ve Ensar protokollerini feshetti" desc="İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunda çok tartışılan 'İBB'nin vakıflara yönelik yardımı' için harekete geçti. İmamoğlu'nun talimatı ile Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi vakıflarla olan protokoller feshedildi. Anlaşmanın feshedildiği TÜRGEV ve TÜGVA vakıflarının yönetiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukları da bulunuyor. Açıklamada ayrıca söz konusu vakıflara İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığı da vurgulandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/27/iecrop/ibb-yan_16_9_1566897917.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ibb-turgev-ve-ensar-protokollerini-feshetti-5302566/"]