Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, gıda fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Fiyatlara karşı haftaya önemli  adımlar atacaklarını söyleyen Bakan Albayrak, "Tarladan sofraya koordine edecek bir zincir oluşturulacak. Bu hafta seracılık yapılandırma planı açıklayacağız" dedi.

Albayrak, Ankara'da ekonomi müdürleriyle bir araya geldi. Artan gıda fiyatlarına yönelik önlem alacaklarını belirten  Albayrak, "Fiyatlara karşı haftaya önemli adımlar atacağız. Gıda fiyatlarını oyuncak ettiler. Belediyelerimiz hızlı bir kurulumla uygun fiyatla tanzim satış yerleri imkanı sağlayacak. Tarladan sofraya profesyonel, bütünleşik bir adım atılacak. Seracılıkla alakalı yeni yatırım, dönüşüm konusunda, modern olması konusunda bir paket hazırlayacağız. Bu hafta açıklayacağız. Kamu olarak biz sera konusunda stratejik bir yatırım yapılanmasına gideceğiz. Güçlü bir ekosistem kuracağız, çok hızlı adımlar atacağız" dedi." ifadelerini kullandı.

"VERGİ REFORMU KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ"


Dönemsel vergi teşviklerinin ekonomideki hassas dönemleri dengeli yönetme açısından önemli olduğuna dikkat çeken Albayrak "Çok geniş kapsamlı bir vergi reformu konusunda çalışıyoruz. Vergi artırarak azaltarak gelir artırılmaz, bütüncül bakmak lazım" diye konuştu.

"GÜNDEMİMİZDE YOK"


Albayrak, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna "emeklilikte yaşa takılanlar konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok" yanıtını verdi.

"BANKACILIK BİRİLERİNİN PARASINI TOPLAYIP ÜZERİNE OTURMA YERİ DEĞİL"


Bankalar hakkında da açıklamalarda bulunana Bakan Albayrak, "Bankaların aldıkları lisans, paraları tutma amaçlı değil; bankacılık, birilerinin paralarını toplayıp üzerine oturma yeri değildir. Bankalar kredi verme konusunda bir şeyden çekiniyorsa bize anlatsınlar öğrenelim. Faizler düşerken bankaların kredi portöyü artmıyor, konuyu yakından izliyoruz." dedi.

FOREKS-REUTERS