Türkiye'nin köklü baklavacılarından Hacı Sayid ve Gloris Jean's Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato ilan etti. 2019/136 esas nolu davaya göre şirkete yönelik 3 ay geçici mühlet kararı verildi. Çıkarılan karar sonrası şirkete Hukukçu Prof. Dr. Oğuz Atay, Bağımsız Denetçi Bülent Sezgin, Mali Müşavir Fatih Batuhan Çapar atandı.



 

Hacı Sayid baklavalarının temeli 1968'li yıllara dayanıyor. Mehmet ve Burhan Dinçer kardeşler uzun yıllar baklava sektöründe işçi olarak çalıştı. 1983 yılında ise ilk dükkanını açtı.



Şirinevler'de ilk dükkanını açan aile sektörün önemli isimleri arasında yerini aldı.

'KONKORDATO KARARI ALMAK ZORUNDA  KALDIK"


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Grup DNC Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinçerler, "Ekonomide yaşanan olumsuz durum karşısında, Grup DNC  olarak önlem amaçlı konkordato kararı almak zorunda kaldık." dedi.

Şeffaflık prensibi  gereği açıklama yapmak istediklerini belirten Dinçerler, "Üst şirketimizin almış olduğu karara istinaden, Grup DNC olarak  bizler ise Gloria Jean’s Coffeeszincirlerinin Türkiye’deki  operasyonelfaaliyetlerine değer katacak, projelere imza atmaya devam  ediyoruz. Yakın bir zamanda Gloria Jean’s Coffeeszincirine 12 yeni halka daha eklemeye hazırlanıyoruz. İlk kez gireceğimiz Trabzon,  Mersin ve Denizli’nin illerinin yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir’de  açılacak yeni mağazalarımızla büyüme ivmemizi sürdüreceğiz. Ayrıca,  İstanbul Havaalanı’nda açılacak olan 4 yeni şubemizle, markamızı daha  da güçlendireceğiz." dedi.

FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK


Ekonomide yaşanan olumsuz durum karşısında,Grup DNC olarak önlem  amaçlı konkordato kararı aldıklarını söyleyen Dinçerler, "Yaşanan bu süreçte iş ortaklarımızı mağdur etmeden, şirketimiz  yine her zaman olduğu gibi çalışacak, üretecek, aynı hizmeti en iyi şekilde vermeye devam edecek." ifadelerini kullandı.