Türk-İş Kamu Koordinasyon Kurulu, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaşma sağlanmaması üzerine üç aşamadan oluşan eylem kararı aldı.

Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurul toplu iş sözleşmesinde gelinen son durumu değerlendirmek için Konfederasyon Genel Merkezi'nde toplandı.

Hükümetin yaptığı son zam teklifini ele alan ve bunu kabul edilemez bulan Kurul, şu kararları aldı:

"15 Ağustos Perşembe sabahı, hazırlanan bildiri iş yerlerinde mesai başladığında okunacak ve ardından bir saat oturma eylemi yapılarak işçilerin üretimden gelen gücü gösterilecek.16 Ağustos Cuma iş yerlerinde işçiler öğle yemeği yemeyerek ortak tepkilerini gösterecek. 19 Ağustos Pazartesi Türk-İş üyesi sendikaların bütün genel başkan ve merkez yöneticileri ile şube yönetim kurulu üyeleri saat 10.00'da Ankara’da genel merkez binasında toplanacak. Daha sonra Güven Park'a gidilerek kitlesel basın açıklaması yapılacak."

Açıklamada, Türk-İş Başkanlar Kurulunun 15 Ağustos Perşembe gününden itibaren Ankara'da olağanüstü toplanarak gelişmeleri değerlendireceği ve gerektiğinde yeni kararlar alacağı kaydedildi.

ERGÜN ATALAY AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, konuyla ilgili bir TV programına açıklamalarda bulundu. Atalay "Biz diyoruz ki masada bitsin. 2017 temmuz ayının başında aradan 2 yıl zaman geçti. Elektriğe yüzde 44, doğal gaza yüzde 45 zam geldi. İşçi alımları yüzde 35 oranına düştü. Bu sabahleyin bir karar aldık. İşçiler cuma günü öğlen yemek yemeyecekler." dedi.

GREV İHTİMALİ MASADA

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamudaki 200 bin işçiyi ilgilendiren 2019 yılı Toplu İş Sözleşmesi süreciyle ilgili, "Masa başında bitmesini arzu ediyoruz. Ben bu yaştan sonra grev meraklısı değilim ama kanundan aldığımız yetkiyi kullanmaktan hiç çekinmeyiz, onu da yaparız." demişti.