İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın internet uygulaması üzerinden hizmet veren UBER'e erişimin engellenmesi için açtığı davada karar çıktı. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, UBER’in haksız rekabet oluşturduğuna hükmetti. Mahkeme, Uber uygulaması ve Uber.com'a erişimin engellenmesine karar verdi.

Bir zamanlar büyük tartışma konusu olan UBER davasında karar çıktı. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

ERDOĞAN: UBER KONUSU BİTMİŞTİR


24 Mayıs 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da esnaf ve sanatkarlar ile bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, "Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yoktur. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. UBER konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

UBER KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU


UBER ise 31 Mayıs 2019 tarihinde Türkiye'deki XL servisini durdurduğunu açıklamıştı. UBER’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

Maalesef, çok zor bir karar almak durumunda kalarak İstanbul’daki UberXL faaliyetlerimizi 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğumuzu bildirmek isteriz. Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir. Yolcularımıza Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi ürünlerini sunmaya devam edeceğiz.

AKSU: ADALET YERİNİ BULDU


İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu kararın ardından 'adaletin yerini bulduğunu' söyledi. Aksu, "Yaklaşık 4 yıldır, herhangi bir yasal altyapısı olmadan; ülkemiz ekonomisine hiçbir katkısı bulunmadan faaliyet gösteren küresel taksi korsanlığına karşı yürüttüğümüz mücadele Yüce Türk Adaleti tarafından da haklı görüldü" diye konuştu.

Aksu taksilere teknolojiyi adapte etmeleri gerektiğinin farkında olduklarını söyleyerek, "Yerli ve milli teknolojiyi ile taksilerimizle mutlaka iç içe geçirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bunun için de yerli ve milli yazılım firmalarının üreteceği teknolojilere ağırlık vermek gerekiyor. Şoförlerin ödül ve ceza sistemlerinin olduğu, taksilerin dolu veya boş olduğunu belirten net ayrımın olduğu teknolojileri milli ve yerli yazılım firmaları yapsın diyoruz. İnanıyoruz ki, yerli ve milli teknolojilerle de tamamen entegre hale geldiğimizde hiç kimsenin sorunu kalmayacaktır" dedi.