ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye ekonomisini Suriye operasyonu sebebiyle tehdit ettiği açıklamasının ardından dolar/TL hareketlendi. Dolar 5.80'in üstüne çıktı. Sosyal medyada ise enteresan bir yorum gündem oldu.

8 Mayıs 2019 tarihinde yani bundan tam beş ay önce Bloomberg HT’de yayımlanan Küresel Piyasalar isimli programda konuşan İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan 8 Ekim tarihli vadeli işlemlere dikkat çekerek oldukça yoğun bir alım satım faaliyeti olduğunu fakat sebebini bilmediğini söyledi.

[old_news_related_template title="Piyasa bu kez Trump'ı ciddiye almadı! Dolarda yükseliş devam eder mi? Uzmanlar ne diyor?" desc="Geçen sene Trump'ın Türkiye'ye yönelik Rahip Brunson sebebiyle attığı tweetler ve ekonomik tehditler çok zor bir yaz geçirmemize neden olmuş, dolar 7 lirayı aşmıştı. Trump dün bu sefer Suriye operasyonu üzerinden Türkiye ekonomisini tehdit etti. Uzmanlar piyasanın bu tehdidi önceki kadar ciddiye almadığı görüşünde. Dolar/TL Trump'ın tehditlerine sınırlı tepki verdi. Uzmanlar piyasada ilerleyen dönemde ABD Türkiye ilişkileri kaynaklı neler olabileceğini ve doların seyrini sozcu.com.tr'ye değerlendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/08/iecrop/trump-4_16_9_1570523329.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/dolarda-yukselis-devam-eder-mi-uzmanlar-ne-diyor-5376626/"]

Manukyan, döviz üzerinden aylar öncesinden 8 Ekim 2019'a yönelik yoğun bir ilgi olduğunu dile getirerek, "Ekim'in 8'ine 150 milyon dolarlık alma-satma tarafına opsiyon yazılmış. Ne olduğunu gerçekten bilmiyorum" ifadelerini kullanmış.

Manukyan yorumunda 8 Mayıs 2019 tarihinden beş ay sonrası için dolar alım satımı hakkında yoğun işlem trafiği olduğunu söylemişti. Manukyan'ın yorumları sosyal medyada gündem oldu.