Türkiye'de işsizlik sorunu gün geçtikçe büyüyor! Sozcu.com.tr'nin işsizlerin sesini duyurmak için kurdukları 'İşsizim' platformunun ilk gününde iki vatandaşa iş çıktı.

Küçükcekmece'de bir civata fabrikası Genel Müdürü Şansal Şenkaya kurumumuza issizim@sozcu.com.tr adresi üzerinden ulaşarak iki okurumuza iş teklifinde bulundu.

[old_news_related_template title="İşsizlik full-time! İş part-time" desc="Türkiye'de işsizlik çok acı bir yere doğru gidiyor. Üniversite mezunu insanlar part-time işler için kuyrukta! Elektrik mühendisi temizlik işine başvuruyor, atanamayan öğretmen dershanelerde iki gün yarı zamanlı ders veriyor. İşsizler için tünelin ucu gün geçtikçe kararıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/16/iecrop/issizler-haberi-sozcu-06.05.2018_16_9_1557994258.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/issizlik-full-time-is-part-time-4818541/"]

BAYRAM ÖNCESİ EKİBİMİZE KATABİLİRİZ


Şenkaya attığı mailde, "İstanbul’da yerleşik 70 yıllık bir firmayız. Yurt dışı bağlantılı bir firma olduğumuz için bu kriz bizi zorlasa da hala ekibimizi kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. İlgili haberinizde ismi geçen İ.E ve Ufuk Aslan ile beni irtibatlandırabilir misiniz? Böyle değerli eğitim ve mesleki kariyeri olan iki arkadaşımızı Bayram öncesi ekibimize katabiliriz." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Türkiye'nin işsizleri anlatıyor" desc="Türkiye iş arıyor! Okurları, işsiz kaldıkları dönemde yaşadıklarını sozcu.com.tr'ye anlattı. Amerika'da eğitim alıp iş bulamayan da var lise mezunu olup her kapıdan geri çevrilen de. Ailelerinde huzurun kalmadığını anlatan işsizler bir an önce ekmek parası kazanmak için iş bulmak istiyor. 4.7 milyon insan her güne yeni bir umutla uyanmaya çalışıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/17/iecrop/icfoto_16_9_1558070575.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/turkiyenin-issizleri-anlatiyor-4831008/"]

Sozcu.com.tr olarak biz de ilgili okurlarımıza hemen ulaşarak müjdeli haberi verdik. Siz de issizim@sozcu.com.tr adresine iletişim bilgilerinizle birlikte e-posta gönderin sesinizi duyuralım.

İşte İ.E ve Ufuk Aslan'ın işsizlik hikayesi;

19 yıllık iş deneyiminin ardından geçen yıl mart ayında işsiz kaldım. ODTÜ Makine Mühendisliği mezunuyum. 14 aydır iş bakıyorum. EYT'li olduğum için iş bulamıyorum.

İ.E


40 yaşındayım. Üniversiteyi Amerika'da okudum. İşletme mezunuyum. Stajımı Almanya'da yaptım. 12 yıl aile firmamızda yöneticilik yaptım, işler kötü gidince iflas ettik. İngilizce, Almanca ve Arapça dillerine hakim olmama rağmen, bir türlü iş bulamadım. 33 ayrı firmaya iş başvurusu yaptım. 1 tanesi bile aramadı. Psikolojim bozuldu, aile içinde huzursuzluklar başladı.

Ufuk Aslan


[old_news_related_template title="Sozcu.com.tr işsizlerin sesini duyuruyor!" desc="Üniversite mezunları aylardır iş arıyor, part-time iş bulmak için bile insanlar birbiriyle yarışıyor. İşsizlik sorunu gittikçe derinleşmeye başladı. 4.7 milyon insan her gün iş bakıyor. Sozcu.com.tr issizim@sozcu.com.tr adresine iletişim bilgilerinizle birlikte e-posta gönderin sesinizi duyuralım." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/16/iecrop/issizim_16_9_1558004105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/sozcu-com-tr-issizlerin-sesini-duyuruyor-4822951/"]