Reuters'a bilgi veren üst düzey bir yetkili, "Sürecin uzun süre devam etmeyeceğini belirtmiştik. Spekülatif saldırıya karşı atılan bir adımdı ve son verildi. Yeni bir spekülatif saldırı beklemiyoruz." dedi.

TL'deki sert değer kaybı ardından lokal bankalar bu hafta yabancı bankaların TL likidite yaratmak adına kullandığı Londra swap piyasasına TL sağlamamaya başlamıştı.

'BANKALAR UYGUN DAVRANIYOR'


Yine Reuters'a konuşan bankacılar ise bu değerlendirmenin gerçeği yansıtmadığını söylerken üst düzey bir bankacı Reuters'a yaptığı açıklamada, "Lokal bankaların londra swap piyasasına yeniden TL sağlamaya başladığı değerlendirmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Bankalar kendi aralarındaki ilişkilerinde ticari esaslara uygun davranıyor" dedi.

Swap piyasasında gecelik vadede TL faizi geçen hafta yüzde 24 seviyesindeyken bu hafta sert yükselişe geçti. Swap piyasasında gecelik vadede TL faizi dün yüzde 1200'e yükseldikten sonra bugün ise yüzde 50'ye kadar geriledi.

Haftalık vadede ise swap piyasasında TL faizi geçen haftaki yüzde 22'li seviyelerden dün yüzde 295'e yükseldikten sonra bugün yüzde 50'ye kadar yükseldi.

REUTERS

[old_news_related_template title="TBB'den dolar ve swap açıklaması" desc="Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan son dakika açıklamasında, 'Türk bankalarının yabancı bankalara likidite vermedikleri bilgisi doğru değil' denildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/bankalar-birligi-aa_16_9_1553702328.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-tbbden-flas-dolar-ve-swap-aciklamasi-4155598/"]