Milyonlarca vatandaş, belli dönemlerde SGK hizmet bilgilerine ulaşmak istiyor. Hangi şekilde çalışırsa çalışsın 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) ya da 4C (emekli sandığı) ile sigortalı olanların hizmet döküm bilgilerine ulaşmaları oldukça kolay. Peki, online olarak internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilecekleri SGK hizmet dökümü bilgilerini sorgulamak için nelere ihtiyaçları var? TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü sorgulanabilir mi? Hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarına kolaylıkla ulaşabilmeniz için hazırladığımız habere göz atabilirsiniz. İşte detaylar…

TC KİMLİK NO İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULANABİLİR Mİ?

SGK hizmet dökümü sorgulaması esnasında en merak edilen soru TC kimlik numarasının yeterli olup olmayacağıdır. SGK ile ilgili bir çok işlemi e-devlet üzerinden yapacağınız için TC kimlik numarası yeterli olacaktır. Prim sorgulama, sigortalı çalışma tarihleri, prim miktarı gibi birçok soruya rahatlıkla ulaşabileceğiniz SGK hizmet dökümü, e-devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri arasında yer almaktadır.

HİZMET DÖKÜM SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sosyal Güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışanların, hizmet dökümlerine rahatlıkla ulaşabilmeleri için takip etmeleri gerek adımlar şu şekildedir.

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu adresine tıklayarak e-devlet kapısındaki Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerine ulaşabilirsiniz.

Ardından eğer e-devlet’te kimlik doğrulaması yapmadıysanız sizi otomatik olarak kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir.

Buraca TC kimlik numarası ile e-devlet şifrenizi girerek oturum açmalısınız.

Eğer e-devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden temin edebilirsiniz.

E-devlet girişinizi yaptıktan sonra yine otomatik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına yönlendiriliceksiniz.

Burada ister SSK (4A), ister BAĞ-KUR (4B), ister emekli sandığı (4C) çalışanı olun hepsi için yapabileceğiniz işlemler mevcuttur. Hizmet dökümü bilgileri de bunlardan biri.

E-DEVLET ŞİFRESİ YA DA TC KİMLİK NUMARASI OLMADAN SORGULAMA YAPILABİLİR Mİ?

Herkesin merak ettiği konulardan biri de e-devlet şifresi ya da TC kimlik no olmadan SGK hizmet dökümü sorgulaması yapılıp yapılamayacağı? Bu sorunun cevabı hayır. Çünkü sorgulamayı e- devlet üzerinden yapıyorsunuz ve sisteme giriş yapmadan bilgilerinizi kontrol edemezsiniz.

.