Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) genel kuruluna dün yaşanan protokol gerginliği damgasını vurdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop toplantının ev sahibi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kendisini karşılamamasına tepki göstererek geldiği toplantı alanını terk etti.

TOBB kaynaklarından alınan bilgilere göre Şentop alana ulaştığında bir ‘iletişim eksikliği’ yaşandığı için TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Şentop’u karşılayamadı. Şentop alana geldiğinde eski TBMM başkanlarından Cemil Çiçek, Bülent Arınç ve sekiz bakan da salondaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise henüz daha salona gelmemişti.

Protokol konusunda hassasiyeti olduğu ifade edilen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Şentop’u karşılayamamaktan dolayı üzüntü duyduğu bildirildi.

Şentop’un alana ulaştığı bilgisinin alınmasının ardından TBMM Başkanı’nı TOBB yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

ŞENTOP: BU BİR PROTOKOL AYIBIDIR


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ‘protokol ayıbı’ olarak değerlendirdiği konuya ilişkin, “TBMM Başkanı olarak davet edildiğim bir yerde, davet sahibi tarafından karşılanmam gerekir. Milleti temsil eden bir makamın devlet geleneklerine de yakışmayan bir şekilde görmezden gelinmesi kabul edilemez, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bunu öğrenmesi gerekiyor. Burada söz konusu olan şahsım değil, TBMM'nin temsil ettiği millî iradedir” diye açıklama yaptı.

[old_news_related_template title="TBMM Başkanı Şentop'tan tarihi tepki!" desc="TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ankara'da yapılan 75'inci Genel Kurulu'nda kendisini karşılayan heyette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yer almayınca, toplantıya katılmadan ayrıldı. Şentop, yaptığı açıklamada, durumu 'protokol ayıbı' olarak değerlendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/03/iecrop/2019022208374319_gjah4ckf8a7i1v76rc9nlqg7p21_16_9_1556857836.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/tbmm-baskani-sentoptan-hisarcikliogluna-tepki-4657702/"]