Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türk Akımı boru hattını Türkiye'den geçecek kısımdaki tüm çalışmalar tamamlandığında Ocak ayının başlarında devreye alacaklarını söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Temmuz'da yaptığı açıklamada boru hattının 1 Ocak 2020'de devreye girmesinin beklendiğini belirtmişti.

Türk Akımı hattı ile Rus doğalgazı, Karadeniz altından Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınacak. (REUTERS)

[old_news_related_template title="Türk Akımı boru hattı projesiyle Kıyıköy nasıl etkilenecek?" desc="Rusya'daki doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye'ye ulaştıracak olan Türk Akımı projesi Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy'den karaya çıkacak. Peki bu önemli projenin Kıyıköy'e ve çevresine ne gibi etkileri olacak? Kasabada bulunan halk plajı ve balıkçı limanı projeden etkilenecek mi? sozcu.com.tr ekonomi servisinden Barış Özkan Kıyıköy'e gitti. Vatandaşlarla, çevrecilerle ve Belediye Başkanı Ahmet Bora ile konuştu. Projeyi faydalı bulan da var çevrenin sosyolojik yapısını değiştireceğini savunanlar da... İşte tüm tarafların görüşleriyle Kıyıköy dosyamız..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/24/iecrop/harita-3-1_16_9_1563959911.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/farkinda-degiliz-ama-bir-ilce-degisiyor-2098182/"]