Deutsche Welle'nin Alman Haber Ajansı'ndan (DPA) aktardığı habere göre Manisa'ya yapılması planlanan yeni fabrika konusunda kararını erteleyen Volkswagen'in Türkiye ile görüşmeleri sürüyor. Volkswagen bundan bir ay önce 15 Ekim 2019 tarihinde Türkiye yatırımını askıya aldığını duyurmuştu.

Bir hafta sonra Volkswagen (VW) Üretim Sorumlusu Andreas Tostmann, Alman gazetelerinde çıkan Volkswagen Türkiye için alternatif üretim tesisi arıyor haberleri hakkında açıklama yaptı. Tostmann, "VW Türkiye'de kurulması planlanan üretim tesisi için alternatif lokasyon aramıyor" demişti. O tarihten bu yana Volkswagen'den fabrika ile ilgili somut bir açıklama veya adım gelmedi.

Türkiye'de ihracat yapan tüm otomotiv ana ve yan sanayi şirketlerinin üyesi olduğu Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada "Türk hükümet yekililerinin Volkswagen ile irtibat halinde olduğunu biliyorum, şimdi sonuç bekleniyor" diye konuştu.

BAKAN DA TEYİT ETTİ


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Ankara'da yaptığı bir görüşme esnasında, "Alman tarafıyla her zaman görüşüyoruz. Bizim görevimiz yatırımcıyla, Volkswagen (VW) ile görüşmek" diyerek Türk ve Alman yetkililerin Volkswagen yatırımıyla ilgili temaslarını sürdürdüğünü teyit etti.