Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım İstanbul'da e-spor oyuncuları ile bir araya geldi.

E-spor sahnesi açılış seremonisi kapsamında Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) ile Riot Games arasında özel bir iş birliği protokolü de Türkiye Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir ve Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit tarafından imzalandı. Protokol çerçevesinde iki kurumun turnuva, çalıştay, akreditasyon alanlarında uzun soluklu bir iş birliği içinde olması öngörülüyor.

yildirim-bulten

100 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Meclis Başkanı Binali Yıldırım esporcu gençlerle bir araya geldi. Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit, Türkiye Espor sektörünün büyümesini hızla sürdürdüğünü ifade ederek, “Espor Sahnesi yatırımının, sadece Riot Games açısından değil, günümüzün ve geleceğin en popüler alanlarından gösterilen espor sektöründe Türkiye’nin oynadığı rol açısından da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin genç potansiyeli tüm dünyanın özendiği bir özelliğimiz. Bu özelliğimiz bize tüm spor branşlarında olduğu gibi, teknoloji ve sporun iç içe olduğu Espor’da da harika fırsatlar sunacaktır."dedi.

Türkiye Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir ise federasyonun kurulmasının yanı sıra, “Bu merkezin, Türkiye esporu açısından çok önemli bir tesis olduğunu düşünüyorum.

Espor, tüm dünyanın radarına aldığı bir alan olarak dikkat çekiyor. Spor Bakanlığımızın vizyonu doğrultusunda kurulan federasyonumuz hem yetenekli esporcuların yetişmesine hem de bu nitelikte tesislerin kurulmasında maksimum gayreti gösteriyor.

Bu kapsamda, Riot Games ile hayata geçirdiğimiz yeni iş birliği çerçevesinde, her iki kurumun birlikte hayata geçireceği turnuvalara ve espor çalıştaylarına imza atacağız. Ayrıca Federasyon olarak oyuncuların esporcu lisansı almaları ve takımların da birer spor kulübü niteliği kazanmaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.