İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının depo sahaları için açılan kiralama ihalesinde yaşanan skandala karşı bugün dava mücadelesine başladı. İhaleden hukuksuz şekilde elenen ve pazarlık aşamasına davet bile edilmeyen İBB, ihalenin iptali için saat 09.00'da Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Saat 11.30'da da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihaleyi düzenleyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

'DÜRÜSTLÜK KURALINA AYKIRIDIR'


Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde elenme gerekçelerinin hukuka aykırı olduğuna dikkat çekilerek “Ayrı ayrı iş deneyimi belgesinin aranması komisyonun yorumudur, herhangi bir hukuk kuralına dayanmamaktadır. Aynı anlama gelen bir ifade yazılmış olduğu halde ‘müşterek ve müteselsil' ibaresinin geçerlilik şartı olarak aranması en temel hukuk kaidelerinden birine, ‘dürüstlük' kuralına aykırıdır” denildi.

BAKANLIK TARAFINDAN RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI


TCDD, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazerfen Danışmanlık Şirketi şu ana dek kamuoyundaki tartışmalara ilişkin resmen bir açıklama yapmadı.

BBC Türkçe'den Fundanur Öztürk'e konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kaynakları, ihalenin usulüne uygun olarak gerçekleştiğini ve "Hazerfen Danışmanlık'ın İBB'ye göre daha fazla teklif verdiği için kazandığını" söyledi.

'TARTIŞMALAR İÇİNDE YER ALMAK İSTEMİYORUZ'


Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 'konuyla ilgili tartışmalar içerisinde yer almak istemediği için' resmi bir açıklamada bulunmayacağını belirttiler.

[old_news_related_template title="Haydarpaşa ve Sirkeci’de dürüstlük kuralı çiğnendi" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi, garları kiralama ihalesindeki skandala karşı mücadele başlatıyor. İBB, önce ihalenin iptali için dava açacak, ardından sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/21/iecrop/sirkeci-haydarpasa_16_9_1571623248.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/haydarpasa-ve-sirkecide-durustluk-kurali-cignendi-5401048/"]