Bütçe açığının yılın ilk beş ayında %225 artış göstermesinin ardından daha fazla bozulmanın önüne geçmeyi amaçlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı gelir vergisi başta olmak üzere bazı vergilerde artış yoluna gitmeye hazırlanıyor. Pakette, vergi geliri yıllık 1 milyon liranın üzerinde olanların vergisinin yüzde 50'ye yakın bir orana çıkarılması ve ultra lüks konuta yüksek vergi getirilmesi düzenlemesi de yer alıyordu.

Reuters'a bilgi veren konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, ultra lüks konut satışları ve yüksek geliri olanlara yönelik vergi düzenlemesinin bu döneme yetişmesinin mümkün olmayacağını bildirdi.

[old_news_related_template title="Zenginden daha fazla vergi alınmaya hazırlanıyor iddiası" desc="Reuters'ta yer alan habere göre yıllık geliri 1 milyon TL'den fazla olan vatandaştan yüzde 50'ye yakın gelir vergisi alınması gündemde. Şu an gelir vergisinin en üst dilimi yüzde 35." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/27/iecrop/shutterstock_1096612004_16_9_1561634587.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/zenginden-daha-fazla-vergi-alinmaya-hazirlaniyor-iddiasi-5201775/"]

Bir yetkili, "TBMM'nin 1 Temmuz olarak öngörülen tatile girme dönemi 15 Temmuz gibi planlanıyor ve gündemde üç teklif var. Bu teklifler arasında mevcut haliyle vergi düzenlemeleri paketi yok. Bu kapsamda madde sayısının azaltılması kararlaştırıldı. Bu nedenle ultra lüks konut satışları ve gelir vergisi dilimine dair düzenleme pakette yer almayacak" dedi.

Bir başka kaynak ise, "Değerlendirme yapılıyor. TBMM'nin çalışma takvimine bağlı olarak bazı maddeler tekliften çıkarılıyor. Ultra lüks konut ve gelir vergisine ilişkin maddeler Ekim'e bırakıldı. Teklifte madde sayısının azaltılması ihtiyacı doğdu. Çünkü takvim oldukça sıkıştı. Başka bazı maddeler de tekliften çıkmak zorunda kalabilir " dedi.

Kaynaklar, teklif hakkında son değerlendirmenin Japonya ve Çin seyahatinde olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Çarşamba günü Türkiye'ye dönmesinin ardından yapılacağını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak haber yazıldığı sırada Hazine yetkililerine ulaşılamadı.

REUTERS