Henüz yeni ehliyetini almamış olanlar için; Yeni ehliyet için son tarih nedir? İşte ehliyet yenileme süresi ile ilgili merak edilenleri haberimizde derledik...

YENİ EHLİYET İÇİN RANDEVU NASIL ALINIR?

Ehliyet randevusu almak isteyenler, öncelikle (https://randevu.nvi.gov.tr/) bağlantı linkinde açılan sayfada Sürücü Belgesi Randevu Al" butonuna tıklayarak işlemlerine devam edebilirler. Daha sonra hangi şehir ve Nüfus Müdürlüğü'nden ehliyet randevusu alacaksanız seçiminizi yaparak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

E-Randevu sistemi üzerinden yapılan başvurular sonrasında sizden iletişim maili istenecek. Mail adresinize gelen "onay sorgusu" ardından talebiniz sisteme işlenecek. Onay kodu ve sizden talep edilen evraklarla birlikte Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü'ne giderek belgelerinizi onaylatmanız ardından sizden bir form doldurmanız istenecek ve ardından eski ehliyetiniz alınacak. 15 gün içerisinde çipli ehliyetiniz gelene kadar size geçici sürücü belgesi verilecek. Bu süre sonunda ehliyetiniz adresinize postalanmış olacak.

YENİ EHLİYET İÇİN İSTENEN BELGELER 2019

- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Kişilerin parmak izleri
- Ehliyet kartı için ödenmesi gereken harca dair dekont
- Kan gruplarını beyan eden belge
- Ehliyet harç bedellerinin ödendiğine dair dekont
- Sınavı geçen kişilere sürücü kursları tarafından verilen sürücü olur dosyası ve sürücü olur sertifikası

YENİ EHLİYET İÇİN SON TARİH NEDİR?

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri 01/01/2016 tarihinden 31/12/2020 tarihine kadar beş (5) yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Bu tarihten itibaren eski sürücü belgeleri geçersiz sayılacaktır. Şimdilik eski ehliyetinizi değiştirmek istemiyorsanız belirtilen son tarihe ehliyet belgesini değiştirme zorunlu değildir. Belirtilen tarihe kadar eski ehliyetinizi kullanabilirsiniz.

[old_news_related_template title="Yeni ehliyet randevusu nereden alınır? Ehliyet ücreti nereye yatırılır?" desc="Sürücü belgesi almak ya da ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşlar randevu almak zorundadır. Peki, yeni ehliyet randevusu nereden alınır? Ehliyet ücreti nereye yatırılır? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/02/iecrop/ehliyet_16_9_1554701169_16_9_1556774245.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/yeni-ehliyet-randevusu-nereden-alinir-ehliyet-ucreti-nereye-yatirilir-szcu1-4644052/"]