İlk kaza haberi dün akşam saatlerinde Tokat’tan geldi. Taziyeden dönenleri taşıyan otobüs devrildi 7 kişi hayatını kaybetti 30 kişi yaralandı. İkinci felaket Adana'da yaşandı. Şanlıurfa'dan Mersin'e giden yolcu otobüsü sabah 04:45'te Adana'da şoförünün kontrolünü kaybetmesi nedeniyle devrildi. Kazada, 2 kişi yaşamını yitirdi, 29 kişi de yaralandı. Konya'da ise işçileri taşıyan servis minibüsü TIR'la çarpıştı. Kazada 1 kişi  hayatını kaybederken 24 kişi de yaralandı.

Tokat'taki kazada 7 kişi yaşamını yitirdi.

Taziyeden dönüyorlardı


Tokat'ın Reşadiye ilçesinde taziyeden dönenleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Tokat Valisi Ozan Balcı, yaptığı açıklamada, Güvendik köyünden taziyeden dönenleri taşıyan otobüsün devrildiğini belirtti. Balcı, “Bana gelen ilk bilgilere göre 2 ölü, 10 yaralımız var. Ekiplerimiz olay yerinde. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ben de olay yerine gidiyorum.” dedi. Valinin açıklamasından sonra hayatını kaybeden yolcu sayısı 7’ye yükseldi.

Adana'da şarampole yuvarlanan otobüste 2 kişi hayatını kaybetti

Yolcu otobüsü şarampole devrildi


Şanlıurfa’dan Mersin’e giden Astor Turizm firmasına ait plakalı yolcu otobüsü, Tarsus – Adana – Gaziantep (TAG) otoyolunun Gaziantep istikametinde Dr. Sadık Ahmet Bulvarı’nda sabah saat 04.45 sıralarında şoförünün kontrolü kaybetmesi üzerine devrildi. Bunun üzerine otobüs şarampole yuvarlandı. Kazada otobüste bulunan çok sayıda yolcu ile 2 şoför ve 1 muavin de yaralandı.

Bazı yolcular ise kaza sırasında otobüsten fırlayarak yol kenarına düştü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinde, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin de yaralandığı tespit edildi. İlk müdahalesi, yapılan yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

Kazanın ardından kimi yola savrulan, kimi de otobüste sıkışan yolcular, itfaiye ekiplerinin yardımıyla bulundukları yerden çıkarıldı. Yolculardan bazıları ise şok yaşayarak gözyaşlarına boğuldu. Adeta can pazarının yaşandığı otoyol çıkışı polisin güvenlik önlemleriyle birlikte trafiğe kapatıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, otoyoldaki ulaşım kontrollü şekilde sağlanıyor.

Konya'da TIR'a çarpan servis minibüsüne bir kişi yaşamını yitirdi.

İşçi servisi TIR’la çarpıştı: 1 ölü, 24 yaralı


Konya'da işçi servis aracının tırla çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Bahri A. idaresindeki TIR, Konya-Aksaray kara yolu Tümosan Kavşağı’nda, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen işçi servis otobüsü ile çarpıştı. Kazada otobüste bulunan işçilerden Abdullah Pala olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 24 kişi ambulanslarla Konya’daki hastanelerde tedavi altına
alındı.