1990 yılında Kocaeli’de İl Turizm Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Adnan Zamburkan, ilerleyen süreçte İl Kültür Turizm Müdürü oldu.  12 Aralık 2013’te görevden alınan Zamburkan mahkemeye başvurdu. Müdürlük koltuğuna vekaleten Mehmet Kesen oturdu. Kocaeli İdare Mahkemesi kararıyla görevine dönen Zamburkan bir iki gün sonra yeniden görevden alındı.

Bu şekilde tam 4 kez koltuğundan gidip gelen Zamburkan son olarak 19 Aralık 2014’te görevden alınmıştı. Her defasında Ankara Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde geçici görevle uzman olarak görevlendirilen Zamburkan, 8 Nisan 2015’te görevine iade edilmişti.

5'İNCİ KEZ GÖREVDEN ALINDI

15 ay içerisinde görevden alınması ve iadeleriyle en hızlı yer değiştiren müdür olarak anılan Zamburkan 4 yıldır görevden alınmıyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı bugün Zamburkan için yeniden harekete geçti. Kocaeli’nin olay olan müdürü 5'nci kez görevden alındı. Müdürlük görevine kimin vekalet edeceği bilinmiyor. Devlet memuru olduğu için açıklama yapmayan Zamburkan henüz nereye atandığını bilmiyor.
Zamburkan’ın her zaman olduğu gibi mahkemeye başvurarak hakkını araması bekleniyor.