Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları tamamlanmasının ardından gözler sonuçlarda. 2019 yılında jandarma uzman erbaş alımı başvuruları 19 Mart ile 4 Nisan arasında yapıldı.Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları açıklandı. Sorgulama işlemleri nasıl yapılacak?

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI

19 Mart-04 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan uzman erbaş alımı için sonuçları açıklandı, aşağıdaki link üzerinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ön başvuru yapan adaylardan çağrılma önceliklerine göre, sınav tarihi ve sınav alanlarının kapasitesi nedeniyle sadece 40 bin aday sınavlara çağrılacak. Sonuç açıklanma tarihi ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor. Sınavlara çağrılacak adayların 20 bini 2018 KPSS'ye girmiş ve P3, P93, P94 puan türlerinden en az 50 puan alanlardan, diğer 20 bini ise KPSS'ye hiç girmeyenler ile sınava giren ancak 50'nin altında puan alanlardan seçilecek 2018 yılı KPSS puanı 50'nin altında olanlar KPSS'ye girmeyenlerle birlikte değerlendirilecek.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI SONUÇLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

jandarma sözcü ile ilgili görsel sonucu

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURULARI

Alım yapılacak muvazzaf ve sözleşmeli branşları ile diğer şartlar www.jandarma.gov.tr, www.sg.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr adreslerinde yer alan “2019 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Başvuru Kılavuzu” ile “2019 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Başvuru Kılavuzu”nda yer alacak.

Ön başvurular sadece “https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacak.

Sisteme e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılabilecek. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

Başvurusu kabul edilip seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan adayların listesi ile sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav ücreti yatırma duyurusu, sınav merkezi, sınav tarihi ve diğer tüm duyurular “https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris” adresinden ilan edilecek.