Cumartesi günü Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı için (26) memleketi Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu mahallesinde dün öğle namazını müteakip tören düzenlendi. Törene; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ile Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'ın da törende olduğu öğrenildi.

SAAT 13:45 - YUMRUKLARLA SALDIRDILAR

Akkuzulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından bir grup, Kılıçdaroğlu'nu önce protesto etti. Sonradan çoğu o mahalleden olmadığı anlaşılan grup, ardından da yumruk ve tekmelerle saldırarak linç girişiminde bulundu. Yakın korumalarının ve çevredeki güvenlik güçlerinin müdahalesiyle Kılıçdaroğlu, alandan alınarak, çevredeki bir eve götürüldü.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'na linç girişimine ilişkin yeni görüntüler: Kadın, büyük bir taşı makam aracına atıyor!" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara'daki şehit cenazesinde provokatör grup tarafından gerçekleştirilen saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/22/iecrop/saldirinin-yeni-goruntuleri_16_9_1555911651.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kilicdarogluna-linc-girisimine-iliskin-yeni-goruntuler-kadin-buyuk-bir-tasi-makam-aracina-atiyor-4513921/"]

SAAT 14:30 ARACINI TAŞLADILAR

Yakın korumalarının yanı sıra özel harekat, polis ve jandarma ekipleri, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu evin çevresinde güvenlik çemberi oluşturuldu. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Bu esnada Kılıçdaroğlu'nun aracı, bulunduğu evin önüne getirildi. Burada toplanan bazı vatandaşlar taşlarla saldırdıkları aracın camlarını kırdı.

SAAT: 14:30 LEVENT GÖK: SOĞUKKANLILIĞIMIZI KORUYACAĞIZ

Linç girişimiyle ilgili ilk açıklamayı yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök "Kemal Bey güvenli bir yere alındı. Soğukkanlılığımızı koruyacağız. Kemal Bey iyi. Gerekli açıklamayı yapacağız" dedi.
Bu arada CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada tüm milletvekili ve yöneticiler Ankara'ya çağrıldı.

[old_news_related_template title="Levent Gök: Kılıçdaroğlu'nun durumu iyi" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde provokatör bir grubun saldırısına uğradı. Olay sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Deniz Demir ve CHP'li Levent Gök, saldırı anına ilişkin bilgi verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/21/iecrop/kilicdaroglunun-durumu_16_9_1555847054.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/levent-gok-kilicdaroglunun-durumu-iyi-4507453/"]

SAAT 14:45 SIĞINDIĞI EVİ ATEŞE VERMEK İSTEDİLER

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ev, kadınların da aralarında bulunduğu grup tarafından ateşe verip yakılmak istendi.

ANKARA VALİLİĞİ: MÜESSİF PROTESTO EYLEMİ

Aynı dakikalarda Ankara Valiliğinden linç girişimine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır." ifadelerine yer verildi.

SAAT 15:10 HULUSİ AKAR: MESAJLARINIZI VERDİNİZ, TEPKİNİZİ GÖSTERDİNİZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta beklediği eve gitti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta uğradığı saldırı sonrası getirildiği evin etrafındaki vatandaşlara çağrı yaptı. Polis arabasının hoparlöründen evin çevresinde toplananlara seslenen Akar, vatandaşları sakin olmaya davet etti.

Akar, şöyle konuştu: "Çubuk, yiğit insanların olduğu, şanlı tarihi olan bir yer. Sizler gerçekten son derece bilgili, görgülü, yetişmiş insanlarsınız. Sizin şanlı bir tarihiniz var. Bugün burada bir evladımız şehit oldu. Onunla ilgili gerekli töreni yaptık, vazifemizi yaptık. Onun şehit olduğu yerde şu anda silahlı kuvvetlerimiz, onun silah arkadaşları o dağları, tepeleri oradaki teröristlere dar ediyorlar. Hiçbir şekilde Yener'in kanını yerde bırakmayacağız. Silahlı kuvvetler elinden gelen her şeyi yapıyor. Arkadaşlarım, Yener'in mekanı cennet olsun, Allah anasına, babasına, sizlere, silahlı kuvvetlere sabır versin. Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz simdi sükunetle Yener'in evine gidiyoruz annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere. Burayı boşaltıyoruz. Çubuklu kardeşlerim mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz, şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz. Arkadaşlarım bize güvenin, bize inanın hep beraber burayı boşaltıyoruz ve Yener'in evine gidiyoruz."

[old_news_related_template title="Muhtar saldırı anını anlattı: Mont ve şapka verelim dedik, Kılıçdaroğlu kabul etmedi" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, saldırıya uğradığı şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninin düzenlendiği Akkuzulu Mahallesi'nin muhtarı Halil Kökmen, Kılıçdaroğlu'na yumruk atanı tanıdığını; ancak gruptaki diğer saldırganları tanımadığını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/21/iecrop/resimid_80992911_8099291_16_9_1555880663.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/muhtar-yasananlari-anlatti-4511205/"]

SAAT 15:15 SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Aynı dakikalarda açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin "Kılıçdaroğlu ile ilgili tüm güvenlik tedbirleri alındı. Takviye kuvvetler yönlendirildi, bir güvenlik sorunu şu anda yok." dedi.

SAAT 15:20 TBMM BAŞKANI SALDIRIYI KINADI, SOYLU AÇIKLAMA YAPTI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop saldırıyla ilgili Tekirdağ'da açıklama yaptı. Şentop açıklamasında "Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim." dedi. Aynı dakikalarda yazılı bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

SAAT 15:22 KILIÇDAROĞLU ZIRHLI ARAÇLA EVDEN ÇIKARILDI

Kılıçdaroğlu, yoğun güvenlik önlemleri altında, özel harekata ait zırhlı polis aracıyla yakılmak istenen evden çıkarıldı. Kılıçdaroğlu'na Bakan Akar ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'nın da eşlik ettiği görüldü.

SAAT 15:25 AKP'DEN VE ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur." dedi.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de "Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

SAAT 15:35 KARAMOLLAOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğramasını kınadı. Karamollaoğlu, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğrayan Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanın kucaklaşmaya çağırdığı bir dönemde bu saldırının yaşanması bütün milletimizi üzmüştür. Ayrışma ve kamplaşma ancak ülkemize zarar verir. Biz birlikte Türkiye'yiz, farklılıklarımızla bir arada yaşayarak güçlü olabiliriz." ifadelerine yer verdi.

SAAT 15:40 - AKP'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA

AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş: "Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı gerçekleştirilen müessif saldırı son derece üzüntü verici ve asla kabul edilemez." dedi.

SAAT 15:45 SARAY'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın "Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir.  Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır." dedi.

SAAT 16:00 FAİK ÖZTRAK'TAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin, "Şu anda yaşanan olay, siyasetçilerin sıfır hatayla bu işi yürütmesi gerektiğini bir kere daha ortaya koydu. Umarım artık bu tür provokasyonlardan, kutuplaşmalardan vazgeçilir." dedi.

SAAT 16:05 İMAMOĞLU VE YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe'deki mitinginde Kılıçdaroğlu'na Ankara'da yapılan saldırı ile konuştu. İmamoğlu, "Ne yazık ki bugün talihsiz bir olay yaşadı. Ama kendisi çok iyi. Orada bu hareketi yapman vatandaşlarımız değil, bu hareketi yapanlar talimat almış kişilerdir. Benim vatandaşım öyle bir şey yapmaz. Göreceksiniz bu sefer sevgi ve saygı kazanacak." diye konuştu. Linç girişimine ilişkin aynı dakikalarda açıklama yapan AKP'li Binali Yıldırım da "Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Gün ayrışma günü değil, teröre karşı birlik olma günüdür. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

SAAT 16:15 KILIÇDAROĞLU GENEL MERKEZE GELDİ

Linç girişiminden kurtarılan Kılıçdaroğlu, Çankaya'daki CHP Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu araç, Türk bayraklarıyla bekleyen partililerin sevgi gösterileri arasında Genel Merkeze giriş yaptı.

SAAT 16:30 TÜSİAD'TAN AÇIKLAMA

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğramasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Kaslowski, "Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı toplumsal birlik ve çoğulculuğumuzu güçlendirecek saygılı siyasi tutum ve söylemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Terörizm ile ancak iktidarıyla, muhalefetiyle ve toplumun tüm kesimlerinin ortak mücadele ruhuyla mücadele edebiliriz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

SAAT 16:45 CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE TOPLANMA

Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığını duyan partililer Genel Merkez binası önünde toplanmaya başladı.

SAAT 17:00 ŞEHİDİN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Linç girişimi nedeniyle bir süre ertelenen şehit Yener Kırıkcı'nın naaşı toprağa verildi.

SAAT 17:30 KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

MYK üyeleriyle görüşen ve daha sonra parti genel merkezi önünde toplanan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu "Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırıdır. Onlar sanıyorlar ki CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, bir milim geri adım atmayacağım. Şehidin cenaze namazı yerine getirilmedi, anne ve baba acılı, köylü acılı. O köyde oturanların hiçbirinin kabahati yoktur. Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır bu. Saldıranların şehide de saygısı yoktur, namaza da saygısı yoktur, inanca da saygısı yoktur." dedi.

[old_news_related_template title=" Saldırının ardından Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama! 'Bir milim geri adım atmayacağım'" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı linç girişiminin ardından genel merkeze gelerek partililere seslendi. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve oğlu Kerem de saldırının ardından partiye geldi. Kılıçdaroğlu, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” dedi ve bu saldırının Türkiye’nin birliğine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Onlar sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Bir milim geri adım atmayacağım. Biz bu ülkenin bütünlüğünü ve birliğini savunuyoruz. Beni asıl üzen; siz nasıl bir şehit cenazesini kıldırmıyorsunuz? Saldırıya uğradım diye üzülmedim. Bir canım var, bu ülkenin bekası, huzuru, bu ülkenin kalkınması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye de hazırım” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/21/iecrop/20190421_180335_16_9_1555866308.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-kilicdaroglundan-ilk-aciklama-4508286/"]

SAAT 18:20 KKTC'DEN KINAMA

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

SAAT 18:30 AKŞENER CHP GENEL MERKEZİ'NE GELDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çubuk'ta şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. CHP Genel Merkezi'ne gelen Akşener, Kılıçdaroğlu ile makamında görüştü. Görüşmede saldırı hakkında bilgi alan Akşener, Kılıçdaroğlu'na "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

SAAT 19:00 CHP MYK'SI OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı nedeniyle olağanüstü toplandı. Parti genel merkezindeki toplantı, Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda, saldırının yanı sıra bundan sonraki süreçte atılacak adımların ele alındı.

SAAT 19:15 TPB'DEN AÇIKLAMA

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınayarak "Şiddet hiçbir şekilde ülkemiz demokrasisine gölge düşüremeyecektir." dedi.
Pakdil, yazılı açıklamasında, Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazı sonrasında gerçekleştirilen saldırıyı kınadığını belirtti. Pakdil, "Bizim örfümüzde cenazeye saygı duymak vardır, bu saldırı kabul edilebilecek bir saldırı değildir. Şiddet hiçbir şekilde ülkemiz demokrasisine gölge düşüremeyecektir. Bu vesileyle Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

SAAT 19:30 CHP SÖZCÜSÜ'NDEN İÇİŞLERİ BAKANI'NA İSTİFA ÇAĞRISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şehit cenazesindeki saldırıya ilişkin parti genel merkezinde ikinci kez basın toplantısı düzenledi. Faik Öztrak, şehit cenazesine katılan tek siyasi parti liderinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu hatırlatarak, yapılan saldırıyı kınadı. Faik Öztrak, şöyle konuştu: "Bu saldırı aynı zamanda şehidimize karşı yapılmış, ailesine karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Genel başkanımıza yapılan saldırı nedeniyle şehidin cenaze namazı bile dini vecibelere uygun kılınamadı. Yapılan sıradan bir protesto, bir provokasyon değildir. Bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülke demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve huzuruna yapılmıştır."

Öztrak, saldırının azmettiricisinin belli olduğunu ifade ederek, "Adına 'gazete' denen bir takım paçavralarda kimler CHP'yi hedef gösterdiyse, kimler Sayın Genel Başkan'a idam tehditlerinde bulunduysa, CHP'lilerin şehit cenazelerine alınmamaları için kim talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bunlardır. Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken dil ve bunun sahipleri, bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler. Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle bunları yapanlar aynı emperyalist güçlerin hizmetkarıdır. Aralarında bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklar da aynıdır. CHP´li olarak bu saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı ayakta durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

SOYLU'YA İSTİFA ÇAĞRISI

Saldırıyla ilgili henüz gözaltına alınan olmadığını belirten Öztrak, "Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Şu ana kadar daha 1 kişinin bile tutuklanmadığını haber alıyoruz. Oysa bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf etmiş olduğu sözler dikkate alınarak istifa etmelidir, derhal istifa etmelidir" diye konuştu.

BAKAN AKAR'A TEPKİ

Faik Öztrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ın Kemal Kılıçdaroğlu´na yapılan saldırı sonrasında yaptığı açıklamaya ilişkin "Milli Savunma Bakanına bir sorumuz var; Genel Başkanı linç etmek isteyen 'o evi yakın' diyen hainlere dönük 'mesajlarınızı verdiniz' demek ne anlama gelmektedir. Bu organize güruh ne mesajını vermiştir? Bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine ortak oldukları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidir. Biz ve milletimiz bu oyunu bozacak güçteyiz" diye konuştu.

SAAT 19:30 BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA: ORADA NE İŞİN VARDI SENİN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya dönüşünde verdiği molada kendisini izleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Bu bir siyasi partinin, hele hele iktidar partisinden sonra Meclis'te sayısal çoğunluğu bulunan bir siyasi partinin liderine yapmak yakışık almaz, kabulü mümkün değildir" diyen Bahçeli "Ama bir bilgi olarak söylüyorum. Bir siyasi partinin lideri nereye nasıl gideceğine, kendisi araştırmalı, danışmanlarına sormalı, parti yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunulmalı. Ve ondan sonra da eğer gitmeyi çok uygun bir zemin olarak görüyorsa, her türlü ihtimalin de tedbirini alarak gitmesi lazımdır." dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyı, çok yönlü incelemek ve düşünmek gerektiğini belirten Bahçeli, "Ankara'ya dönüş sırasında arkadaşlarımız bize telefonla bildirdiler. Cenaze namazında böyle bir olay oldu dediler. Ben Ankara il başkanımıza 'Akkuzulu Mahallesi'nin durumun öğren bakalım' dedim. Takip ettiğim yol bu. Oradaki potansiyeli gördükten sonra tahrike teşvike bir takım bir kavgaya çatışmaya müsait mi değil mi? Yüzde 9,83 oy aldığın yere hala mahkemede aklanmamış, paklanmamış bir belediye başkanı ile gidiyorsun. O bölgede ne işin var senin?" diye konuştu. Akkuzulu'da yaşayanların çoğunun sert adamlar olduğunu belirten Bahçeli, "Akkuzulular inançları, siyasi davranışlarıyla sert adamlar. Eğer bunlara 'bu adam burada ne geziyor, bunu sokmayın köye' demişlerse, televizyonda yaşlı bir adam yumruk atıyor. O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen Kemal Kılıçdaroğlu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir tatile çıkması lazım" dedi.

[old_news_related_template title="Bahçeli'den Kılıçdaroğlu’na saldırı açıklaması: Yüzde 9,83 oy aldığın yerde ne işin var?" desc="MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Saldırıyı yerel seçim sonuçlarına göre değerlendiren Bahçeli, 'Yüzde 9,83 oy aldığın yere hala mahkemede aklanmamış, paklanmamış bir belediye başkanı ile gidiyorsun. O bölgede ne işin var senin?' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/22/iecrop/bahceli-dha_16_9_1555908850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bahceliden-kilicdarogluna-saldiri-aciklamasi-yuzde-983-oy-aldigin-yerde-ne-isin-var-4512899/"]

SAAT 20:00 TESK'TEN SALDIRIYA TEPKİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı.

SAAT 20:20 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cenaze törenindeki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bizzat kalabalığın arasına girerek olayların yatıştırılması için kalabalığa hitap dahil her türlü gayreti gösterdiği kaydedildi.

SAAT 20:30 İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Başkanlık Divanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde uğradığı saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu saldırının, milletin huzur ve güvenini hedef alan menfur bir saldırı olduğu belirtildi ve "İktidar ve ortağı, tahrik ve teşvik suçu işlemiştir" denildi.

SAAT 21:30 CHP MYK TOPLANTISI SONA ERDİ

CHP'nin olağanüstü MYK toplantısı sona erdi. Parti genel merkezinde basına kapalı yapılan toplantı, yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü.

SAAT 22:00 ABDULLAH GÜL'DEN AÇIKLAMA

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı. Gül, kişisel resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Ana muhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bugün yapılan saldırıyı kınıyorum. Siyaset diline hakim olan nefret söyleminin tehlikesi umarım artık fark edilir" dedi.

SAAT 22:00 MAHALLE MUHTARI KONUŞTU: GRUPTAKİLERİ TANIMIYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, saldırıya uğradığı şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninin düzenlendiği Akkuzulu Mahallesi'nin muhtarı Halil Kökmen, Kılıçdaroğlu'na yumruk atanı tanıdığını; ancak gruptaki diğer saldırganları tanımadığını söyledi. Kökmen, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye geldiğinde namaz kılınmak üzereydi. O arada halk yuhalamaya, bağırmaya başladılar. Cenaze namazını da halkın bağırmaları arasında kıldık. Namazdan sonra biz top arabasıyla önden mezarlığa çıktık. Kemal Bey daha arkadan geliyordu. Kılıçdaroğlu´nu yuhalayıp üzerine saldırmışlar. O arada arbede yaşanmış. Yumruk atan bizim köyümüzden biri, olayda 5-6 kişi daha var. Onlar tanıdık değil, bu köyden değil" dedi.

SAAT 10:00 YUMRUK ATAN ŞAHIS YAKALANDI

Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırının faillerinden O.S'nin yakalandığı, gözaltına alınan 5 kişinin de ifade işlemlerinin Çubuk'ta sürdüğü bildirildi.

[old_news_related_template title="CHP liderine saldırıyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı" desc="Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırının faillerinden O.S'nin Sivrihisar'da yakalandığı, 5 şüphelinin ifade işlemlerinin de Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığında sürdüğü bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/22/iecrop/son-dakiak_16_9_1555919195.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/chp-liderine-saldiriyla-ilgili-5-kisi-gozaltina-alindi-4515034/"]