İstanbul Bakırköy’de, 25 Mart 2018’de gerçekleşen olayda, doğum günü kutlamasından dönen Yaman Albayraktaroğlu’nun (26) kullandığı otomobil Sefaköy’de kaza yapmış, olayda araçta bulunan Ozan Börekçi (27), Deniz Ulaş Saral (27) ve Çağlar Yılmaz (27) hayatını kaybetmişti. Kazada Ezgi Kolukısa da ağır yaralanmıştı.
İddialara göre, kaza yağışlı havaya aldırış etmeyen Albayraktaroğlu’nun arabayı hızlı ve makas atarak kullanması sonucu meydana gelmişti. Olay sonrası Yaman Albayraktaroğlu ise tutuklanmıştı.


22 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI


Tüm araştırmalar sonucunda Yaman Albayraktaroğlu hakkında ‘’Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma’’ suçundan 22 buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada istenen ikinci bilirkişi raporu da mahkemeye sunuldu.

Sürücü Yaman Albayraktaroğlu

BİLİRKİŞİ RAPORU: SANIK TAM KUSURLU


Nöroloji Uzmanı ve Trafik Teknik Uzmanı olan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, sanığın kazadan 40 dakika sonra ölçüm yapıldığında 0.91 promil çıktığı, bilimsel kabule göre kandaki alkol oranının saatte ortalama olarak 0,15 promil düştüğü, bu nedenle sanık Yaman Albayraktaroğlu’nun olay anındaki promilinin 1.01 olduğu dikkat çekildi.
Raporda, sanığın promilinin 100-150 mg/dl aralığındaki gruplamaya girdiğini, bu gruba giren kişinin semptomlarında da hareket serbestliğinin artmış olduğu, keyifli ve pervasız olduğu, emosyonel kararsızlık halinde, azalmış baskının olduğu, uyaranlara verdiği cevapların yavaşladığı vurgulandı.

ALKOLÜN ETKİSİ ALTINDA MEYDANA GELMİŞ


3 gencin hayatını kaybettiği olayda, sürücünün alkollü olarak araç kullanmaması ve dikkatli olması durumda önlenebilir bir trafik kazası olduğunu belirten bilirkişiler, sanık sürücünün 1. Dereceden asli tam kusurlu olduğu ve kazanın ‘Münhasıran-sırf’ alkolün etkisi altında meydana geldiği belirtildi.
Mahkeme heyeti, tarafların rapora karşı beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

KAZADA ÖLENLER


Kazada yaşamını yitiren Çağlar Yılmaz, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde İngilizce Mütercim Tercümanlık okuyordu. Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Deniz Ulaş Saral'ın 3'üncü havalimanında çalıştığı öğrenildi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde eğitim gören Ozan Börekçi ise aile şirketinde çalışıyordu.