CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin bir süre önce kamu kurumlarındaki israf ile ilgili soru önergesi vererek, ‘’Bir bakanlıkta aylık 37 bin TL'ye makam aracı kiralandı’’ demiş ancak bakanlık ismi vermemişti. Tekin, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Bugünkü gıda terörünün sorumlusu kamu harcamaları ve yolsuzluktur. Böyle bir harcama dünyanın hiçbir yerinde yok” dedi.

MİLYONLUK İHALE


Tekin’in gündeme getirdiği aylık 37 bin liraya kiralanan aracın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ait olduğu ortaya çıktı. Bakanlık, 23 Temmuz'da ihaleye çıkarak biri makam olmak üzere iki araç kiraladı. Makam aracının aylık kirası 37 bin TL oldu. Bakanlık 5 ay sonra yeniden ihale yaptı ve bu kez iki araç için 20 aylık sözleşme imzaladı. Araç kirasına da toplam 1 milyon 40 bin TL ödendi.

İhale sonucu kiralanan Mercedes marka makam aracının özellikleri de, ‘’2017 model, 3980 cc…Otomatik vites, dijital saat, döşeme rengi emniyet kemeri, elektrikli ayarlanan direksiyon kolonu, far sensörü, ısıtmalı arka cam, makyaj aynası ve makyaj aynalı güneşlik, okuma lambaları, perde hava yastıkları, tavanda gözlük muhafazası, yol bilgisayarı, sigara donanımı, buzdolabı, bardak tutucu, Mercedes Benz acil durum çağrı sistemi ve connect modülü, panoramik Sunroof, arka koltuğa masa, bagaj vale kilidi, koltuk plus ısıtma, çocuk koltuğu bağlantısı, 360 derecelik kamera, arka koltuk konsol eğlence sistemi, ön koltuk hafıza paketi, priz ve kadife paspas’’ olarak sıralandı.