Polis ekipleri, Kasım ayında İstanbul Fatih’te bulunan tekstil ürünlerinin satıldığı Yenihan’daki hırsızlık olayıyla ilgili başlattı. Çalışma kapsamında çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler hırsızlık yapanların ‘Ayanlar’ isimli çete olduğunu belirledi.

2 AYDA 200 İŞ YERİNDEN 7 MİLYONLUK VURGUN

Çetenin liderliğini Mazlum T.’nin, çete liderinin yardımcısının ise Bayram Y. olduğu tespit edilirken, Pazar günleri iş hanlarının çatısından giren çetenin, tadilat süsü vererek yaklaşık 2 ay içerisinde toplam 200 iş yerini soyduğu belirlendi.

13 Ocak’ta Erciyes Han’da çeteye hırsızlık yaptıkları anda operasyon düzenleyen polis ekipleri, çete lideri Mazlum T. eşi Merve T. , Bayram Y. ve çetenin kasası Yüksel A. ile birlikte 9 şüpheli gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çalıntı para ve ziynet eşyaları ile birlikte hırsızlıkta kullanılan araçlar da ele geçirildi.

4-saatte-7-milyonluk-vurgun

REKOR KIRDILAR

Emniyet'te yapılan sorgulamalarda çetenin hedef aldıkları iş yerlerinde kılık değiştirerek keşif yaptıktan sonra hırsızlık yaptıkları öğrenildi. Güvenlik kameralarının incelemesi sonucu çetenin 4 saat içerisinde 50 iş yerini soyarak rekor kırdıkları ortaya çıkarken, çeteye yönelik operasyonun ardından Fatih bölgesinden hırsızlık anonslarının azaldığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler ise adliyeye sevk edildi.