Geçtiğimiz 25 Şubat'ta F.K., eşi Metin Kocaoğlu'ndan haber alamadığı gerekçesiyle kayıp başvurusunda bulundu. Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekip, Kocaoğlu'nun öldürülmüş olabileceği ihtimaline karşı mahalle ve tarlalarda kazı yaparak aramalarını sürdürdü. Ekipler, soruşturma kapmasında Kocaoğlu'nun kuzenleri M.A. ve kardeşi A.A.'yı 30 Nisan'da gözaltına aldı. M.A'nın cesedin bir gölette olduğunu bilgisini vermesi üzerine ekipler, şüpheliye yer tespiti yaptırıldı. Kayseri'den dalgıç polisler, gölette yaptığı çalışmayla Kocaoğlu'nun cesedine ulaştı. Yaklaşık 2,5 aydır su altında kalan Kocaoğlu'nun cesedi, otopsi yapılmak üzere Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

[old_news_related_template title="Rabia Naz'ın ölümünde yeni iddia; Tokası ve çamurlu çorapları kayıp" desc="Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın (11) okul çıkışı saçında olan tokanın kayıp olduğu, 'delil' olarak el konulan çamurlu çorapların da Adli Tıp Kurumu'na gönderilen eşyalar arasında bulunmadığı öne sürüldü. Baba Şaban Vatan, Görele Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, kızına ait toka ile çamurlu çorapların nerede olduğunu sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/03/iecrop/rabianaz_16_9_1556883009.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/rabia-nazin-olumunde-yeni-iddia-tokasi-ve-camurlu-coraplari-kayip-4663953/"]

YARDIM İSTEMİŞ

Şüpheli M.A'nın sosyal medyadan "Arkadaşlar kuzenim Metin Kocaoğlu 54 gündür kayıp. Allah rızası için görenler arasın" şeklinde paylaşım yaptığı öğrenildi. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bütün genel ve özel soruşturma işlemlerinin yürütüldüğü belirtilirken, şu görüşlere yer verildi:

[old_news_related_template title="Kayıp Ömer'in cesedi 24 gün sonra bulundu" desc="Van´ın Çaldıran ilçesinde, Kaz Gölü´ne avlanmaya gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Ömer Topgaç'ın (21), 24 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/01/iecrop/resim1_8191854_16_9_1556705507.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kayip-omerin-cesedi-24-gun-sonra-bulundu-4634616/"]

"Yürütülen soruşturma sonucunda 30 Nisan'da M.A. ve A.A. gözaltına alındı. Yapılan arama ve soruşturma işlemleri sonucunda birtakım delillere ulaşılması üzerine 3 Mayıs'ta şüpheliye yer gösterme işlemi yaptırıldı. Yer gösterme işlemi sonucunda dalgıç polisler tarafından bir gölette kayıp şahıs Metin Kocaoğlu'nun cesedine ulaşıldı. Ceset üzerinde DNA incelemesi ve klasik otopsi işlemi yapılmaktadır. Söz konusu adli olaya ilişkin şüpheliler M.A. ve A.A. gözaltına alınmıştır."

İKİ KUZENE TUTUKLAMA KARARI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sevk edildikleri adliyede sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

AJANSLAR