Hadi ipucu Pokemon'dan geldi! Hadi bu akşam yine 20.30'da yayınlanacak. İpucu sorusunun cevabını bilen ödüle bir adım daha yaklaşmış olacak. Pokemon dizisinde Pallet kasabasından ayrılan ve tüm Pokemonları yakalayarak en iyi Pokemon eğitici olmak isteyen karakterin maceraları anlatılıyor. Hadi ipucu sorusu: En iyi pokemon eğiticisi olmak isteyen çizgi karakter kimdir?

EN İYİ POKEMON EĞİTİCİSİ OLMAK İSTEYEN ÇİZGİ KARAKTER KİMDİR?

CEVAP: ASH

hadi-ipucu

POKEMON HAKKINDA

Pokemon, Japon oyun yapımcısı Satoshi Tajiri tarafından yapılan, hayali canlıları konu alan oyun, anime, manga ve kart oyunu serisi. Video oyun şirketi Nintendo'nun kurduğu The Pokémon Company tarafından yönetilir. İlk olarak Game Freak tarafından 1996'da rol yapma oyunu (RPG) olarak Game Boy için çıkmıştır. Amerika'da ise 1998 yılında piyasaya sürülmüştür. Yine Nintendo'nun sahibi olduğu Mario serisinden sonra dünyadaki en başarılı video oyunu tabanlı medya ürünüdür. Pokemon; anime, manga, kart oyunu, oyuncak, kitap ve daha birçok ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pokémon dünyasındaki canlılara da yine "Pokemon" adı verilir. İlk jenerasyon 151 Pokémon'dan oluşmaktaydı. Günümüzde 7 jenerasyon ve resmi pokemon sitesinde 806 Pokémon bulunmaktadır. 2018 itibarıyla Pokémon 20. sezonda 999'den fazla bölümü ile devam eden anime, 20 sinema filmi, 9 kısa film, 12 seride 31 oyun ve 122'den fazla yan oyundan oluşmaktadır.