Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polisi harekete geçiren olay bazı mağdurların şikayetiyle ortaya çıktı. İddiaya göre, Avrupa Birliği fonlarını Türkiye’ye getirdiğini iddia eden sahtekarlar, kendilerine yatırım desteği yapmaları için işadamlarıyla görüştü. “Biz Avrupa Birliği fonlarını proje sunarak Türkiye’ye getiriyoruz. Ancak bankalara teminat yatırmamız gerekli” diyen şebeke üyeleri, karşılığında aylık yüksek miktarlarda kar payı vaat etti. 10 milyon liralık yatırım için aylık 1 milyon kar payı vadeden şebeke üyeleri, işadamlarını ikna etmek için de “Parayı kendi adınıza açılacak hesaba yatırın” diyerek garanti verdi.

[old_news_related_template title="Dolandırıcılık şüphelisi kıskıvrak yakalandı!" desc="Amasya'nın Merzifon ilçesinde, kendisini savcı olarak tanıtıp telefonla ulaştığı N.Ç.'yi (88) ikinci kez dolandırmaya çalışan şüpheli M.T. (42), polis operasyonuyla yakalandı. Şüphelinin, bahçıvan ve temizlik görevlisi gibi davranıp randevu noktasında önlem alan polis ekiplerince yakalanma anı da polis kamerasına anbean yansıdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/28/iecrop/dolandirici-dha21_8168721_16_9_1556476606.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/dolandiricilik-suphelisi-kiskivrak-yakalandi-4596304/"]

HESAPLARI BOŞALTTILAR

Şebekenin söylediklerine inanan işadamları dolandırıcıların istediği banka şubelerinde hesap açtırdı. Açılan hesaplara para yatıran işadamları istenen paraları hesaplara yatırdı. Daha sonra ise 2 ay düzenli ödeme alan işadamları daha sonra para alamayınca, şebeke üyeleri ile görüşüldü. Şebeke üyeleri çeşitli bahanelerle paranın geciktiğini söyledi. Birkaç kar payı alamayan işadamları yatırdıkları paraları çekmek için banka şubesine gidince şok yaşadılar. Banka hesaplarındaki paranın çekildiğini öğrenen yatırımcılar soluğu emniyette aldı. Şebekenin 40 işadamının 86 milyon lirasını dolandırdığı öğrenildi.

[old_news_related_template title="Demet Evgar'dan dolandırıcılara şarkı" desc="Demet Evgar, polis olduğunu belirterek, insanların banka şifrelerini çalan dolandırıcılar için 'Palavra' şarkısını seslendirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/04/iecrop/demet-evgar_16_9_1556970341.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/demet-evgardan-dolandiricilara-sarki/"]

ŞEBEKE ÜYESİ BANKACI

Mali Polisin yaptığı çalışmada, işadamlarının dolandırıcılarca belirlenen banka şubesine yatırdıkları paranın şebeke üyelerince çekildiği anlaşıldı. Dekontlardaki imzaların da sahte olduğu anlaşıldı. Paralarında sahte belgelerle “Fon Kar Payı” şebeke üyelerinin çektiği anlaşıldı. Polis işadamlarını neden bazı banka şubelerini tercih ettiğini araştırdı. Bazı banka çalışanlarının da şebeke üyesi olduğu belirlendi.



86 MİLYON VURGUN

Yapılan çalışmalarda 34 şüpheli belirlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen baskınlarda, İstanbul, Adana, Tokat, İzmir’de eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı. Çalışmaların sürdüğü belirtildi.

ÇİLİNGİR ÇAĞRILDI

Şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Erol Ö., polislerin geldiğini bilmesine rağmen kapıyı açmadı. Uzun süre kapının açılmaması üzerine çilingir çağrıldı. Çilingir kapı kilidini açmak için çalışmaya başladığı sırada şebeke elebaşı kapıyı açtı. Lüks dairesinde gözaltına alınan şüpheli emniyete götürüldü.