99/3 askerlik yerlerini öğrenmeyi heyecanla bekleyen binlerce genç, celp yerleri açıklandı. Askerlik yeri sorgulaması yapacak gençler e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek. İşte, askerlik yerleri...

ASKERLİK CELP YERİ AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı ilanda yer alan bilgiye göre, askerlik yerleri 02 Temmuz 2019 tarihinden itibaren belli oldu. Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

E-DEVLET ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI



MSB ASAL TARAFINDAN YAPILAN DUYURU

1. Ağustos 2019 6 Aylık Er Celbi Sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır.

2. Bu celp döneminde sınıflandırılan vatandaşlarımızdan;

a. Birinci grupta sevk edilecek olanlar sevk belgelerini 02-19 Temmuz 2019 tarihleri arasında,

b. İkinci grupta sevk edilecek olanlar sevk belgelerini 20 Ağustos - 05 Eylül 2019 tarihleri arasında e-Devlet’ten veya askerlik şubelerine müracaat ederek alabileceklerdir.

E-DEVLET ASKERLİK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılabilecek. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra açılan pencerede arama kısmına “Milli Savunma Bakanlığı” yazın ve ekrana yansıyan sekmeye tıklayın. Milli Savunma Bakanlığı kategorisinin altında 12 Ocak’tan itibaren askerlik yerinizi öğrenebilirsiniz.

AĞUSTOS 2019 ER CELBİNDE SİLAHALTINA ALINACAK YÜKÜMLÜLERE AİT DUYURU

1- Ağustos 2019 er celp döneminde silahaltına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2- Ağustos 2019 er celp döneminde;

a. 1999 doğumlu ve bunlarla işleme tabi er statüsündeki yükümlülerden, kayıtlı olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemi Ağustos 2019 olanlar,

b. Celp dönemi Ağustos 2019 olmadığı halde, Ağustos 2019 celp döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulunanlar,

c. Yasal nedenlerle askerlikleri ertelenenler ile sevkleri tehir edilenlerden, erteleme ve sevk tehir şartlarını kaybettiklerinden Ağustos 2019 er celp döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacaktır.

3- Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 02 Temmuz 2019 tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabileceklerdir.



4- Ağustos 2019 er celbinde sevke tabi yükümlülerden:

a. Birinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini;

(1) Askerlik şubelerinden 02 – 19 Temmuz 2019,

(2) E-devlet üzerinden 02 – 18 Temmuz 2019 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

b. İkinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini;

(1) Askerlik şubelerinden 20 Ağustos – 05 Eylül 2019,

(2) E-devlet üzerinden 20 Ağustos – 04 Eylül 2019 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

c. Sevk evrakını alan yükümlüler yol ve iaşe bedellerini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle PTT iş yerlerinden veya PTT kart ile PTT matiklerden alabileceklerdir.

5- Ağustos 2019 er celbi 1'inci grupta sevke tabi olanlardan 19 Temmuz 2019 dahil, 2'nci grupta sevke tabi olanlardan 05 eylül 2019 dahil tarihine kadar sevk işlemini yaptırmayanlar ile yoklama kaçağı olup, yoklamasını müteakip 15 gün içerisinde sevk evrakını almayanlar, sevk evrakını aldıkları halde kendilerine tanınan yasal yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.

6- Bu duyuru yükümlülere tebliğ niteliğindedir."

ASKERLİK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

Tüm askerlere birliğe varılan ilk gün çeşitli asker malzemeleri ve teçhizatlar dağıtılır. Ancak yine de askerlerin yanında birtakım kişisel eşyalarının bulunması gereklidir.

Tırnak makası, cımbız ve el-yüz bakım ürünleri gibi kişisel malzemeler
Valiz ve bot kilidi
Şampuan, lif, sabun, kulak temizleme çubuğu, banyo ve yüz havlusu
Ankesörlü telefon kartı ve Askercell Hizmeti tanımlatılmış kamerasız bir telefon
İğne, iplik ve çengelli iğne
Bankamatik kartı
Seccade
Yara bandı ve kulak tıkacı
Çarşı izinlerinizde giyebileceğiniz sivil giysiler
Islak ve kuru mendil
Bot boyası ve bot fırçası
Kalkış, nöbet ve içtima saatlerine uymak için kaliteli bir kol saati
Tıraş köpüğü ve tıraş bıçağı
Acemilik döneminiz kış dönemine geliyorsa yumuşak dokulu bir içlik
Boyuna asılabilen ipli bir cüzdan