Konya’nın merkez ilçeleri belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan CHP Konya milletvekili Abdüllatif Şener, hükümetin ekonomik sıkıntılarla ilgili yanlış politika izlendiğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Konya ekonomisi doğrudan veya dolaylı olarak tarıma dayanır. Bu kentte tarım politikaları doğru olarak düzenlenemiyor. Bütün tarım girdileri ikiye katlanmıştır. Çiftçi borç yükü altında olup, tarlaları ve ahırları haciz altındadır. Çiftçi her şeyini kaybetmenin eşiğine gelmiştir. Hiç kimse kendisini tasfiye edeni, yok edeni ve ailesini geçim sıkıntısına sokan bir iktidarı desteklemez. Çarşı-pazar yanıyor, sebze meyve kuyrukları kilometrelerce uzuyor.”

“BEKA MESELESİ ASLINDA KAYBETME KORKUSUDUR”


Yerel seçimlerde halkın iktidara kırmızı kart göstereceğini savunan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye başkanı seçmekle ülkenin bekası arasında ilişki kurabilmek için ancak ve ancak seçimi kaybetme korkusu içerisinde bir hükümet olmalıdır. Bu korku da bu hükümette vardır. Bu korkuyla bir belediye seçimini beka kavramıyla anlatmaya çalışıyorlar. Belediyecilik adına hiçbir yeni proje geliştirmiyorlar. Sadece günü yönetmekle meşguller. Başta Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa gibi büyük illeri CHP kazanacaktır. Seçimlerin kesin sonucu ilan edilinceye kadar azimle ve inançla seçim çalışmalarını sürdüreceğiz. Konya’da en büyük başarıyı elde edeceğiz.”


“ADALET VE HUKUK DEVLETİNİ MAHVETTİLER”


AKP iktidarının son 10 yılda 2 kez kriz çıkardığını savunan Şener, "Bu ülkede yaşayan herkes bu durumdan huzursuzdur. Mutlu olanlar küçük bir azınlıktır. Bu mutlu küçük azınlık kriz ortamında kazancını kara dönüştürmeye devam ediyor. Bu ülkede üretmek isteyen, çalışmak isteyen, elinin emeğini ülkenin kalkınması için harcayan veya harcamak için iş arayan kim varsa hepsi beceriksiz bu iktidarın elinde perişan olmuştur. Halkı perişan eden bu iktidarın kendisinin de perişan olma vakti gelmiştir. Bu vakit 31 Mart seçimleridir. Dış politikada başarısız, ekonomide başarısız, eğitimde başarısız, bilimde başarısız bir hükümetimiz var. Adalet ve hukuk devletini mahvettiler. Temel hak ve özgürlükleri tasfiye eden bir hükümetimiz var” ifadelerini kullandı.