Yılbaşı öncesi terör örgütü IŞİD'in sansasyonel eylem planladığı bilgisini alan istihbarat birimlerinin çalışmaları sonrası AnkaraBatman, Adana ve Kayseri'de örgüte yönelik operasyonlar düzenlendi.

ANKARA: Başkent'te terör örgütü IŞİD ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları belirlenen 33 yabancı uyruklu gözaltına alındı.

BATMAN: 
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Terörle Mücadele, Özel Harekat ve Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak operasyonu sabah saat 05.00'de başladı. 400 kişiden oluşan ekiplerin düzenlediği baskın sonrası aralarında IŞİD'in il sorumlusu M.D'nin de bulunduğu 22 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.



ADANA: Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü IŞİD adına istihbarat toplayan ve posta görevlisi olarak faaliyette bulunduğu ileri sürülen Ahmed Tahir M., Mehdi Mohsin Hasoo N., Mamun A., Abdulfettah E., Salih S. ve Cemil S. hakkında gözaltı kararı verdi. Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekiplerinin şafak vakti düzenlediği operasyonda altı kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan dördünün Suriye, ikisinin de Irak vatandaşı oldu öğrenildi.



KAYSERİ: Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda Suriye ve Irak uyruklu dokuz IŞİD şüphelisi gözaltına alındı. Zanlıların ikametlerinde ele geçirilen dijital materyallere el konuldu. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA-İHA-DHA)