Gaziantep Valiliği'nden 9 Ocak Pazartesi günü için henüz bir kar tatili açıklaması yapılmış değil.

ADIYAMAN'DA OKULLAR TATİL

Adıyaman'da iki ilçede yarın okullar tatil edildi. Adıyaman'ın Sincik ve Tut ilçesinde eğitime yarın ara verildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA OKULLAR TATİL

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Dün gece saatlerinden itibaren bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, ulaşımda ve eğitimde aksamalara neden oldu. Kar kalınlıkları ilçe merkezinde 10 santimetrenin üzerine çıkarken, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreyi geçti. Kar yağışının gün boyunca devam edeceği yönündeki değerlendirmeler üzerine Elbistan, Afşin, Nurhak ve Ekinözü kaymakamlıkları, ilk ve orta dereceli okulların tamamında 9 Ocak 2018 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Kar tatilini fırsat bilen öğrenciler ise soğuğa aldırmadan kardan adam yaptı.

AÇ KALAN YABAN HAYVANLARI İÇİN YER BIRAKILDI

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye ulaştığı dağlık bölgelerde yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. Uluğbaba-Bezar bölgesine giden ekipler, kar nedeniyle yiyecek bulamayan yaban keçileri ve diğer hayvanları yemledi. Bölgede çok sayıda yaban keçisi görüldü. Yetkililer, memeli ve kanatlı hayvanların kış aylarında beslenmesi için müdürlük tarafından 4 ton 300 kilo yem alındığını, mevsim boyunca bunların doğaya bırakılacağını bildirdi.

GAZİANTEP'TE KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Gaziantep'te etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Gaziantep kent merkezinde ve ilçelerindeki yağış sonrası çok sayıda cadde ve sokakta su birikintisi oluştu.

Sağanak nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri, olası aksamalara müdahale için kentin yoğun kavşaklarında sürücüleri uyardı. Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri de kırsal mahallelerde su taşkınlarına karşı menfezlerde çalışma yaptı. Yağışların kent genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.