Kartal’daki Anadolu Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi’nde “hakaret” ve “tehdit” suçlarından görülecek duruşma öncesi iki taraf adliye önündeki Mustafa Kemal Caddesi’nde karşı karşıya geldi. Aralarında husumet bulunan taraflar birbirine laf atınca, sözlü tartışma kavgaya dönüştü.
Kavga sırasında silah çıkartan Kenan D.’nin ateş açması sonucunda, Tekin Ö. ile Ahmet A. silahla yaralandı. İki yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili silahla ateş açan şüpheli ile birlikte toplam 8 kişi gözaltına alındı. Olaya karışan ve firar eden 1 şüphelinin de yakalanması için çalışma başlatıldı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Davut D. ve Zülküf D. adlı şahısların 2019 yılı Mayıs ayı içerisinde Tekin Özbey adlı şahsa yönelik işledikleri iddia olunan tehdit ve hakaret suçlarından dolayı açılıp İstanbul Anadolu 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasının 10.10.2019 günü itibarıyla yapıldığı” anlatıldı. İki taraf arasında husumet bulunduğunun anlatıldığı açıklamada, çıkan kavga esnasında Kenan D’nin silah kullanarak Tekin Ö. ile Ahmet A.’nın yaraladığı, her iki şahsın durumunun da ağır olduğu kaydedildi.

1 KİŞİ FİRARİ

Taraflar arasında bulunan Cesim D.’nin olay yerinde kalp krizi geçirdiğinin anlatıldığı açıklamanın devamında, “Kolluk tarafından olaya derhal müdahale edilerek Ömer D. dışındaki şahısların herkesin yakalandığı, kaçan şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalara da devam edildiği, başlatılan soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması için araştırma ve delil toplama faaliyetlerinin titizlikle sürdürüldüğü hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.