Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme 91 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısında duruşma salonlarında görülen duruşmaya Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 163'ü tutuklu 175 sanık ve tarafların avukatları katıldı.

OKTAR'IN ÜÇ SUÇTAN TAHLİYESİ İSTENDİ

Savcı, örgütün elebaşı Adnan Oktar hakkında "örgüt kurma", "mal varlığı değerlerini aklama" ve "şantaj" suçlarından tutuklu kaldığı süre itibariyle tahliye edilmesini talep ederken, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "çocuğun nitelikli istismarı" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından tutukluluğunun devamını istedi.

Adnan Oktar'ın üzerine atılı "nitelikli dolandırıcılık" ve "kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından" da tutuklanmasını talep etti. "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklu yargılanan 95 sanığın adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmesini istedi.

[caption id="attachment_5508289" align="alignnone" width="714"] Tülay Kumaşçı, Serap Akıncıoğlu ve Mehmet Alp Ünlü hakkında tahliye kararı çıktı.[/caption]

"ALLAH GETİRDİ, ALLAH TAHLİYE EDECEK"

Hakim, tutuklu sanıklara söz verince Adnan Oktar, "Allah getirdi, Allah tahliye edecek. Bütün kardeşlerimin tahliye olmasını istiyorum" dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, aralarında Tülay Kumaşçı, Mehmet Alp Ünlü ve Serap Akıncıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 91 sanığın tahliyesine karar verdi. (DHA)