AKP Ankara ilçe belediye başkanı adayları açıklandı. AKP Ankara'da hangi ilçede hangi adayı gösterdi? İşte Ankara'da AKP'nin açıkladığı ilçe belediye başkanı adayları.

AKP ANKARA İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARI

AKP'nin Ankara’dan gösterdiği büyükşehir ve ilçe adayları şöyle:

Akyurt: Hilal Ayık

Altındağ: Asım Balcı

Ayaş: Burhan Demirbaş

Bala: Ahmet Buran

Beypazarı: Tuncer Kaplan

Çamlıdere: Hazım Caner Can

Çankaya: Amber Türkmen

Çubuk: Baki Demirbaş

Elmadağ: Gökhan Küçükçelebi

Etimesgut:
Evren: Hüsamettin Ünsal

Gölbaşı:
Güdül: Muzaffer Yalçın

Haymana: Özdemir Turgut

Kahramankazan: Serhat Oğuz

Kalecik: Duhan Kalkan

Keçiören: Turgut Altınok

Kızılcahamam: Süleyman Acar

Mamak: Murat Köse

Nallıhan: İsmail Öntaş

Pursaklar: Ayhan Yılmaz

Sincan: Murat Ercan

Şereflikoçhisar: Melih Memiş Çelik

Yenimahalle: Veysel Tiryaki

AKP'NİN MHP'YE BIRAKTIĞI İLÇELER

AKP Ankara'da 25 ilçenin 3'ünde MHP adaylarını destekleyecek. Bu ilçeler Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı olacak. AKP, İstanbul'da Maltepe, Beşiktaş ve Silivri ilçelerinde MHP'yi destekleme kararı almıştı. Bu 3 ilçenin adayı da AKP'nin cumartesi günü yapılan aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.


Etimesgut: Enver Demirel
Gölbaşı: Ramazan Şimşek
Polatlı: Mürsel Yıldızkaya
 

ÖNCE SALON DIŞINDA BEKLEYENLERE SESLENDİ

Erdoğan, “Ankara’da 25 adayımızın 3’ü Cumhur İttifakı’mızın gereği MHP’den, diğerleri partimizden.” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Cumhur İttifakı’nı inşallah Ankara’mızda, başkentimizde, karşımızdaki illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız. Buna hazırız değil mi? Bakın biz başkentimize yakışır bir belediye başkan adayı belirledik. Herhangi bir ilçeden belediye başkan adayı değil, 5 dönem Kayseri Büyükşehiri yönetmiş olan bir belediye başkanı. Daha sonra Çevre Şehircilik Bakanlığı yapmış bir milletvekilimiz. Yani o günden bugüne hayatı tamamıyla şehircilikle, çevrecilikle, belediyecilikle geçmiş bir kardeşimizi başkentimize belediye başkan adayı yaptık. Şimdi tabii ben hanımlardan söz almak istiyorum. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Biliyorsunuz kale içerden fethedilir. Siz bu işte kararlı olduğunuz zaman, bu kale düşer. Var mıyız buna? Beyler, var mıyız buna?”

Seçimlere 3 ay kaldığına işaret eden Erdoğan, 2019’un tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

“Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletimize illetleri dokundurtmayacağız. Bu devletimizi daha güçlü kılacağız. Başkentimizi daha güzel yapacağız. Bunu ancak iktidarla uyum içerisinde olan bir belediye gerçekleştirir. Onun için de bu yolda bunu başaracağız.” dedi.

Dışardaki kalabalığı salona davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kendisi de tanıtım toplantısı için salona geçti.