CHP'li Hamzaçebi TBMM’de yaptığı açıklamada "Şehit olan askerlerimizden birinin, uçuştan hemen önce eşiyle yapmış olduğu konuşma sonucunda, eş helikopterin güvenliğinden şüphe duymuştur. Bu husus bir şehit eşi tarafından bizzat bana ifade edilmiştir" dedi.

FOTO:SÖZCÜ - CHP'li Akif Hamzaçebi helikopter kazasıyla ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.


Hamzaçebi, TBMM’ye verdiği ve MSB Huluısi Akar tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde de "Kazadan yaklaşık 2,5 ay önce, 26 Kasım 2018 tarihinde aynı birlikten havalanan aynı model helikopterin aynı bölgede düşmüş olması tedbirsizliğin, ihmalkârlığın, bu denli büyük hatalardan ders alınmadığının göstergesi değil midir?” diye sordu.

Son kaza hariç olmak üzere 2002’den bu yana Türkiye’de meydana gelen 5 ayrı UH-1 helikopter kazasında 18 askerin şehit olduğunu da hatırlatan Hamzaçebi, ‘’İlk uçuşunu 1956’da yapan, Vietnam Savaşında dahi kullanılan UH-1’lerin son üretim tarihi 1976 yılıdır. En yenisi 43 yıllık olan ve ABD’de envanterden kaldırılan bu helikopterler TSK’da 2020’ye kadar envanterde kalacaktır. Askerlerimizin ölüme gönderilmesi, sivil vatandaşlarımızın da tehlikeye atılması nasıl açıklanabilir?" dedi.