AKP, sosyal medya hesabından kuruluşunun 18. yıldönümüne özel bir görsel paylaştı. Görselde 2001 yılından günümüze kadar olan süreç anlattı. Ancak yayınlanan görselde, yeni parti iddiaları ile gündemde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yer verilmedi. Binali Yıldırım’ın başbakanlığının yer aldığı görselde Davutoğlu ve Gül’ün yok sayılması dikkatlerden kaçmadı.

[old_news_related_template title="İpek’in otelinde Davutoğlu, Arınç ve Babacan da konaklamış!" desc="FETÖ zanlısının uçağından sonra otelinin kayıtları çıktı. Koza-İpek Holding yöneticilerine açılan davada, firari iş insanı Akın İpek’in Marmaris’teki Angels Peninsula adlı otelinde konaklayanların FETÖ’cü olup olmadığının incelenmesi istendi. Listede birçok AKP’linin olması dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/13/iecrop/10akinotel_16_9_1565739194.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ipekin-otelinde-davutoglu-arinc-ve-babacan-da-konaklamis-5281020/"]

YENİ PARTİ NEDENİYLE Mİ?

AKP’nin kuruluş sürecinde yer alan en önemli isimlerden Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı sonrası AKP’nin 2. Genel Başkanı ve Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nun görselde yer almamasının yeni parti iddiaları ile bağlantılı olduğu ileri sürüldü.

İşte AKP'nin "Bir millet aşkı hikayesi" mesajıyla paylaştığı o görsel;



DAVUTOĞLU DA ERDOĞAN’A YER VERMEDİ

Öte yandan AKP’nin yayınladığı görselde yer almayan isimlerden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da AKP’nin 18. kuruluş yıl dönümü nedeni bir mesaj yayınladı. Davutoğlu da o mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  yer vermeyerek kendi genel başkanlığı dönemine atıf yaptı.

GÜL KUTLAMA MESAJI YAYINLAMADI

Eski Bakan Ali Babacan ile birlikte yeni parti kurma çalışması yürüttüğü belirtilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise AKP’nin kuruluş yıl dönümü için mesaj yayınlamadı.