AKP'nin yüksek oy aldığı illerden biri olan Kütahya'da İl Başkanı Ali Çetinbaş'ın birgün önce katıldığı ve sosyal medya hesabından paylaştığı fidan dikme etkinliğinin ardından istifa etmesi kafaları karıştırdı.

İstifa eden Çetinbaş'ın etkinlik sırasında çektirdiği fotoğraflarda güler yüzlü bir şekilde vatandaş ve partilileriyle beraber yer alması akıllara istifa kararının aniden alındığı düşüncesini getirdi.



DETAY VERMEDİ

Ali Çetinbaş, istifası üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’le yapmış olduğu görüşme sonucu 12 Kasım Salı itibariyle İl Başkanlığı görevinden ayrıldığını belirtmiş detaylı bir bilgi vermemişti.

Çetinbaş açıklamasında "Yapmış olduğum bu görevi ömrüm boyunca onurla taşıyacağımı ve Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istikametinden ayrılmayacağımı bilmenizi isterim. Hakkınızı helal ediniz. Baki selam ve muhabbetle" ifadelerini kullandı.



YEREL SEÇİMLERDE MHP'YE KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimiz Mart ayında yapılan yerel seçimlerde AKP'de olan Kütahya Belediyesi MHP'ye geçmişti. Belediye seçimlerinde MHP yüzde 38,68 oy alırken AKP yüzde 32,25 oy oranında kaldı. 2014'teki seçimlerde AKP yüzde 49'a yakın oy alarak belediye seçimlerinden galip çıkmıştı.

GÖREVİ VEKALETEN SAVURGAN YÜRÜTECEK

Edinilen bilgiye göre, AKP'de yaklaşık 1 yıldır Siyasi ve Hukuki İşleri'den Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı vazifesini yürüten Mehmet Savurgan'ın, atama yapılıncaya kadar İl Başkanlığı görevini de sürdüreceği ifade edildi.