Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çelik, Kaz Dağları bölgesinde gerçekleştirilen altın arama faaliyetlerine karşı sosyal medya üzerinden gösterilen tepkilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Kaz Dağları etiketiyle yapılan gündem söz konusu. Kaz Dağları ya da Türkiye’nin herhangi bir yerindeki çevre meselesiyle ilgili olarak yüksek bir hassasiyete sahibiz. En çok övündüğümüz konulardan bir tanesi hükümetlerimiz döneminde yapılan ağaçlandırma faaliyetleridir. Bu bahsedilen madenin Kaz Dağlarında olduğu şeklindeki haberlerin yalan olduğu açıktır. Arada 40 kilometre mesafe var. Olan yer Kaz Dağları değildir. Burada kesilen ağaçların tamamının yerine tamamı miktarınca fidan başka bir alana dikilmiştir. Söz konusu firmanın sözleşmesi gereği burada yapılacak işlemler bittikten sonra buranın ağaçlandırılması da gerçekleştirilecektir. Söz konusu yer Kaz Dağlarına 40 km uzaklıkta. Bu izinler iktidarlarımız öncesinde 2001 yılında verilmiştir. Bizden önce kaldırılan bir sit izni söz konusudur. Siyanürle arama gibi bir işlem kesinlikle söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

 

[old_news_related_template title="AKP'li vekilden Kaz Dağları açıklaması: Ağaçlar kesildikten sonra eylem yapıyoruz, bu eylemlerin kime faydası var?" desc="AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kaz Dağları'nda devan eden maden işletmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Doğa için başlatılan çevre mücadelelerini eleştiren Turan; 'Misafirlerimizin aklına, ‘2 yıldır ağaç kesilirken eylem yapmadık da kesim bittikten sonra eylem yapıyoruz, bugün eylem yapmanın ağaçlara faydası yok. Peki kime faydası var?’ diye sormak gelmedi mi?' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/06/iecrop/akp-4_16_9_1565081780.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akpli-vekilden-kaz-daglari-aciklamasi-agaclar-kesildikten-sonra-eylem-yapiyoruz-bu-eylemlerin-kime-faydasi-var-5268276/"]

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın galoş giyerek tarlaya girmesini eleştirmesi üzerine bir değerlendirmede bulunan Çelik, “Cumhurbaşkanımızın halkımızla ilişkisini, halkın içinden bir lider olmasını, halkımızla iç içe olmasını eleştirecek son kişi CHP Genel Başkanıdır. Cumhurbaşkanımız ile halkımız arasında bir perde yoktur, mesafe yoktur. O gün ki tören sırasında gerçekleşmiş bir olaydır. Sürekli olarak vatandaşımızın evindedir, sofrasındadır. Kendisi taziye evine giriyor bu şekilde” diye konuştu.

Açıklamasında ayrıca, Suriye konusuna da değinen AKP Sözcüsü Çelik, "Türkiye mazlumlara şemsiye olacak, bölge ve dünya barışına katkıda bulunacak güvenli bölge ve barış koridoru arayışı içerisindedir" ifadelerini kullandı.

AJANSLAR