AKP eski milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, Haber Global'de katıldığı bir programda, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 2011 yılında FETÖ ile ilgili attığı tweeti, İBB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu'na mal etti. Mesajı İmamoğlu atmış gibi okuyan Metiner, "Terbiyeni takın. Fethullah Gülen’e FETÖ diyemezsin. Ben sana lakap taksam hoşuna gider mi? Lütfen özür dile. Bunu CHP İstanbul adayı diyor. Bu kadar FETÖ severlik nereden geliyor" ifadelerini kullandı.



CHP'DEN METİNER'E TEPKİ

Metiner'in bu sözlerine CHP'den büyük tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, "Melih Gökçek'in attığı tweeti İmamoğlu atmış gibi gösterip 'bu ne FETÖ severlik' diye soran AKP eski Milletvekili ve yandaş Star yazarı Mehmet Metiner'e soruyoruz; bu ne iftira severlik?" dedi.

İşte Metiner'in, İmamoğlu'na aitmiş gibi okuduğu ancak Melih Gökçek'e ait olan o mesaj;



ÖZÜR DİLEDİ AMA...

Metiner, konuşmasıyla ilgili yapılan haberlerin ardından sosyal medya hesabından bir 'özür' mesajı yayımladı. Özür dilerken bile İmamoğlu'na eleştirilerini sürdüren Metiner, "CHP adayına ait olmadığını sonradan öğrendiğim o tweet üzerinden yaptığım eleştiriden dolayı kamuoyundan özür dilerim. Biz yanlışlığımızı gördüğümüzde özür dileyecek kadar erdem sahibiyiz. CHP adayı gibi değiliz hamdolsun" ifadelerini kullandı.