AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki itiraz süreciyle ilgili bir kez daha kameralar karşısına geçti. AKP'nin oylarının arttığını söyleyen Yavuz, "Sonuç neyse onu kabullenmek gerekir. 1 Nisan'dan itibaren itiraz ettiğimiz süreçte AK Parti'nin lehine değişen oy 11 bin 109'du. Bugün ise 13 bin 969 olmuştur" dedi.

[old_news_related_template title="İşte İstanbul'da son durum! Hangi ilçeler bitti hangileri devam ediyor..." desc="İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin itirazlar nedeniyle kentteki ilçe seçim kurullarında çalışmalar sürüyor. YSK'nın saat 18.45'teki verilerine göre Ekrem İmamoğlu'nun oyu 4 milyon 171 bin 898 iken Binali Yıldırım'ın oyuysa 4 milyon 153 bin 449. Bu sonuca göre iki adayın arasındaki fark, 18 bin 449 oldu. İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında ise geçersiz oyların yüzde 38'inin tamamlandığını ve aradaki farkın 18 bin 223 olduğunu bildirdi. İstanbul genelinde 318 bin 322 geçersiz oy bulunuyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/05/iecrop/sandikkk-1_16_9_1554488050.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/iste-istanbulda-son-durum-hangi-ilceler-bitti-hangileri-devam-ediyor-4314911/"]

FARKI SÖYLEMEK İSTEMEDİ

Yavuz, bir gazetecinin iki parti oyları arasındaki oy farkını sorması üzerineyse zor anlar yaşadı. Yavuz, önce birkaç saniye duraksadı, ardından da tebessüm ederek, "AK Parti ile CHP arasındaki fark 18 binin altına indi. Bakın 29 binlerden 18 binlerin altına inen bir farktan bahsediyorum" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Ekrem İmamoğlu son durumu paylaştı!" desc="Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki geçersiz oy sayımına ilişkin son durumu sosyal medya hesabından paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/05/iecrop/basliksiz-4_16_9_1554483067.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ekrem-imamoglu-son-durumu-paylasti-4314953/"]

"ÇELİŞKİLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Yaptıkları müracaatlarla maddi hata düzeltimi sonucu birtakım oyların gerçek yerine döndüğünü vurgulayan Yavuz, "Bu nasıl oluyor, sandık sayım sonuç cetvelinde farklı rakam, sonuç tutanağında farklı rakam olduğunu tespit ettik. Bunları maddi hata düzeltimi yoluyla düzelttirdik. Sandık sonuç tutanağında da birtakım kaydırmaların olduğunu gördük yer yer. AK Parti'nin aldığı oyu, başka bir partiye kaydırılmış olarak gördük. Hatta o kadarını gördük ki bu verilere esas teşkil eden, sayım döküm cetvelinin boş olduğunu, çelişkili olduğunu gördük. Bunları düzeltiyoruz doğru ama bir de bunları yapanlar var. Bu belgeleri hazırlayanlar var ya da hazırlanmış olan doğru belgeyi kenara koyarak, seçim kurulunun sayfasına taratıp başka belgeyi girenler var. Bütün bunlar bu seçimin sonucundan bağımsız olarak, şimdilik bağımlı olarak düzeltiyoruz bunları. Sonra da Ceza Hukuku ve Seçim Hukuku açısından kim sorumluysa onlar değerlendirilecek ve gereken elbette yapılacaktır" dedi.

"DOĞRU BİR İŞ YAPTIK"

Yavuz, geçersiz oyların tamamına ilişkin bir sayım istediklerini hatırlatarak, "33 ilçede böyle gidiyor. Bir de tüm oyların sayımına ilişkin bir talebimiz vardı. Bu da dört ilçede tamamen, iki ilçede de birer seçim kurulları tarafından yerine getiriliyor. Tüm bunlardan ortaya çıkan sonuçtur 13 bin 969 oy. Bu 13 bin 969 başka yere gitmişken, yargı denetimindeki seçim kurulları ve partilerin de temsilcisinin bulunduğu ortamda belirlenerek, AK Parti hanesine yazılmıştır. Biz sadece bu kadarıyla bile ne kadar doğru bir iş yaptığımızı açıkçası anlıyoruz" ifadelerini kullandı.