Ordu'nun Kumru ilçesinin yeni başkanı Yusuf Yalçuva, gerçekleştirilen ilk belediye meclis toplantısında aralarında makam araçlarının bulunduğu toplam 7 aracın satılmasını talep etti. Toplantıda, başkan Yalçuva görevi devraldığı AKP'li Murat Hatipoğlu'ndan belediyeyi ne kadar borçla devraldığını ise açıklamadı.

BELEDİYEDE BORÇ, TÜRKİYEDE KRİZ VAR!


Belediyede 3 tane makam aracının olduğunu belirten Başkan Yusuf Yalçuva, "Belediyemizde mevcut 3 makam aracımıza gerek yok. Jipimizi ve bir aracımızı satacağız. İnsanlarımızın bizim ilçemizde daha öncelikli ihtiyaçları varken, böyle lüks araçlara ihtiyacımız yok. Meclis kararı alarak, 2 adet makam aracımızı satacağız. Fen Müdürümüze tahsis edilmiş aracımızı da tasarruf amaçlı satacağız. Bize özel makam aracı gerekmiyor" diye konuştu.

7 ARACI SATILIĞA ÇIKARDI


Kumru Belediyesi Başkanı Yusuf Yalçuva, meclisten çıkan doğrultusunda 2'si makam aracı olmak üzere toplam 7 aracı satışa çıkardı. Belediyenin resmi internet ve sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda listede yer alan 7 araç hali hazır mevcut durumu ile ayrı ayrı satışa çıkarılmış olup 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45.Maddesine göre açık artırma yoluyla ihale edilecektir" denildi.

İlanda araçların fiyatları, ihale tarih ve şartları yayımlandı. Duyuruda araçların fotoğrafları da paylaşıldı.



Kumru Belediye Başkan adayı CHP’li Osman Cayak,


“ÖNCE BORÇ MİKTARINI AÇIKLASINLAR”

Kumru Belediye Başkan adayı CHP’li Osman Cayak, başkan Yusuf Yalçuva’nın önce devraldığı borç miktarını açıklaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu; “Sayın başkan görevi bir başka AKP’li Murat Hatipoğlu'ndan devraldı. Belediyenin ne borcu var kimse bilmiyor. Daha önce belediyeye ait yerler satıldı şimdi de araçlar satılıyor. Tasarruf güzel. Destekliyorum ancak halkın belediyenin borçlarını bilmeye hakkı var. Ama kimse ne borcumuz var bilmiyor. İnşallah birileri yine haksız kazanç sağlamaz.”