31 Mart'ta yapılan seçimlerde İstanbul büyükşehir belediye başkanı seçilen ancak YSK'nın çok tartışılan kararı sonrası mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu'na birçok sanatçı destek oldu. Sosyal medya hesabından yayımlanan destek mesajlarının ardındansa bu sanatçılar, hem AKP, hem de yandaşları tarafından hedef alındı. Bunun son örneğiyse Nevşehir'de yaşandı.

[old_news_related_template title="AKP'nin YSK temsilcisi Özel: Sanatınız da adamlığınız da yalan!" desc="YSK'nın tartışmalı seçim iptali kararını savunan AKP'nin temsilcisi Recep Özel İptal kararına yoğun bir şekilde tepki gösteren sanatçıları eleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/09/iecrop/aw443909_01_16_9_1557382851.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akpnin-ysk-temsilcisi-ozel-sanatiniz-da-adamliginiz-da-yalan-4732182/"]

FOTOĞRAFLARINI YAYINLADI

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'dan sanatçılarla ilgili skandal bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçıların fotoğraflarını paylaşan Arı, Nevşehir'deki hiçbir etkinlikte bu sanatçıların yer alamayacağını duyurdu.

[old_news_related_template title="Son dakika... CHP İmamoğlu için kampanya başlattı" desc="CHP Ekrem İmamoğlu'nun başkan seçildiği ve YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimlerinde yeni kampanya döneminde kullanılmak üzere bağış kampanyası başlattı. Kampanyada vatandaşlar en az 20'şer lira bağış yapmaya çağırıldı. Dileyen vatandaşlar kişi başına 54 bin 566 liraya kadar bağışta bulunabilecekler. Bağış yaparken alıcı hanesine 'Cumhuriyet Halk Partisi' açıklama kısmına da 'Bağış' yazılması gerekiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/09/iecrop/imamoglu-yan_16_9_1557393732.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-chp-imamoglu-icin-kampanya-baslatti-4734422/"]

Arı, mesajında ifadelere yer verdi;

"Milletimizin milli ve manevi değerleriyle sorun yaşayan, yeri geldiğinde terör örgütü propagandası yapan 15 Temmuz hain gecesinde ortalara çıkamamış, Berkin'leri her durumda anıp da Yasin'leri Eren'leri asla anmayan, Gezi'de çapulcularla bir ve beraber olarak vandallığa destek olan ve ülkenin bekası söz konusu olduğunda devamlı kaçak güreşmiş fakat YSK kararının hemen ardından aniden aslan kesilen kendilerini sanatçı olarak addedip 'milli ve manevi toplum öncülüğü' rollerini hiçe sayan 'şahısların' bu dakikadan itibaren şehrimde tarafımızdan düzenlenecek olan en ufak dahi olsa bir programda sahne alamayacaklarını Nevşehir Belediye Başkanı olarak tamamen 'kanaat özgürlüğüm' çerçevesinde ilan ediyorum!.."