Güngören Belediye Meclisi’nin 8 Mayıs 2019 tarihli oturumunda mülkiyeti belediye ait 11 adet taşınmazın Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesi teklifi görüşüldü. Güngören ilçesindeki mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın vergi borcu karşılığında imar planına uygun olarak kullanılması amacıyla Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bedelli olarak devredilmesi teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. Karara “hayır” oyu veren CHP grubunun Hukuk Komisyonu Üyesi Musa Keleş “Belediyenin kamuya ait yerleri kendi borçları için takas etmesi etik değil. Zamanında tasarruf yapıp borçlar ödenseydi böyle bir takasa gerek olmazdı. Güngören Belediyesi geçtiğimiz yıllarda da 11 milyon liralık borcuna karşılık 6 camiyi hazineye devretmişti” dedi.

CAMİ ARAZİSİNİN DEĞERİ 6.6 MİLYON TL

Belediyenin vergi borcu karşılığında devrettiği 11 taşınmazın toplam tahmini değeri yaklaşık 88 milyon TL olarak hesaplandı. Belediyeye ait 11 taşınmaz üzerinde 2 okul ve bir cami de bulunuyor.

Devir listesine konulan Güngören Abdurrahman Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki bin 951 metrekarelik belediyeye ait parselde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı İnce Minareli Cami bulunuyor. Caminin bulunduğu alanın tahmini değeri 6 milyon 607 bin 448 TL olarak belirlendi.

Çinçindere Caddesi’ndeki 8 bin 215 metrekarelik belediye arazisinde Milli Eğitim Bakanlığı’na ait 2 adet okul bulunuyor. Bu alanın tahmini değeri de 34 milyon 779 bin 102 TL.

Sanayi Mahallesi’nde 2 bin 901 metrekarelik arazide de Milli Eğiteme ait Meslek Eğitim Merkezi yer alıyor. Bu arazinin tahmini değeri de 8 milyon 734 bin 937 lira.

Belediye hizmet alanı olarak planlanmış toplam 5 bin 500 metrekarelik 4 ayrı arsaya da toplam 23 milyon lira civarında değer biçildi.

Spor tesis alanında kalan yine 4 ayrı parselden oluşan yaklaşık 4 bin 150 metrekarelik arazinin de tahmini değeri yaklaşık 14 milyon 813 bin TL olarak hesaplandı.